Utorak, 3.02.2009.

OBAVIJEST

Sinjski gradonačelnik Ivan Nasić i zamjenik gradonačelnika Stipe župić jučer su bili u službenom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje su se sastali sa županom Antom Sanaderom. čelnici grada sa županom su razgovarali o realizaciji izgradnje Gospodarske zone Kukuzovac, Kanalizacijskom sustavu u zapadnom dijelu grada te pomoći nekim župama u Cetinskom kraju. županija je već izdvojila i 150.000 kuna za uređivanje športskog igrališta kod osnovne škole Marka Marulića potvrdio nam je dožupan Luka Brčić.

U SINJU 431 OSOBA OBOLJELA OD GRIPE

Nastavnom centru zavoda za javno zdravstvo u sinjskoj ispostavi prijavljeno je još 200 novih slučajeva oboljela od gripe. Od prvog zabilježenog slučaja u našem kraju prema statiskama je oboljela 431 osoba. Smatra se da je broj oboljelih osoba i veći s obzirom da su prijavljeni slučajevi samo oni koji su se javili svom obiteljskom liječniku.

OBITELJSKI LIJEčNICI I DALJE NEćE DUžURATI U SINJSKOM DOMU ZDRAVLJA

Dr. Miran Propadalo ravnatelj županijskog Doma zdravlja za Hit radio izjavio je kako sinjskim obiteljskim liječnicima očito nije u interesu dežurati i tako žele spriječiti dežurstva. Podsjetimo sinjski liječnici od Nove godine ne dežuraju na sinjskom punktu jer kažu rade ilegalno i traže potpisivanje ugovora kojim bi se definirao njihov status za rad. Dr. Propadalo kaže da liječnici nisu u pravu kada kažu da im recepte iz njihove ordinacije ne refundira HZZO. Osim što im se prema riječima ravnatelja ne dežura, žele izbjeći i davanje terapije djeci, a smatra ravnatelj, obiteljska medicina ih se educirala za taj dio posla.

NATAšA POPARIć, KANDIDTINJA SDP ZA GRADONAčELNICU SINJAKandidat SDP-a za gradonačelnika Sinja, na predstojećim lokalnim izborima, bit će predsjednica Gradskog odbora stranke Nataša Poparić. Njena kandidatura potvrđena je na konferenciji za novinare kojoj su nazočili i saborski zastupnici Ranko Ostojić i Ante Kotromanović. Nataša Poparić je kazala kako je njena kandidatura za gradonačelnicu izazov u sredini kao što je Sinj, no dodala je kako žena u Sinju ima i te kako što reći. Za izbornu kampanju vjeruje da će biti oštra i žestoka, a SDP će znati odgovoriti. Osim gradonačelnika od sljedećih lokalnih izbora sinjski SDP očekuje i jedno mjesto dogradonačelnika.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 18 sati igra animirani film "Madagaskar 2".

KRONIKA 92

PP SINJ, u vremenu od 03.01. do 01.02.2009.g., u mjestu Budimiri, izbio je požar u vikend kući u vlasništvu pedesetdvogodišnjaka iz Brnaza, pri čemu je izgorio hladnjak i drveni plakar, te je oštećen znatan dio namještaja. Izvršenim očevidom osnovano se sumnja da je do požara došlo uslijed pregrijavanja kompresora hladnjaka. šteta se procjenjuje na oko 30 000 kn.
IZVOR: PU SD