Subota, 3.02.2007.

"DANI KRNJEVALA"

Gljevske maškare imaju tradiciju dugu preko 150 godina, a u posljednjih pet se održavaju u organizaciji Krnjevalske udruga «Didi s Kamešnice». Oni danas održavaju tradicionalno predstavljanje svojih mačkara u okolnim naseljima Gljeva.

I mačkare iz Graba danas su krenule u pohode prema Trilju, ove već prepoznatljive mačkare gostovati će i na međunarodnom karnevalu u Rijeci doznajemo od prestavnika mačkara.


Od početka vremena krnjevala u Otoku se gotovo svake subote do pokladnog utorka održavaju mačkarane povorke. Danas otočka naselja obilaze Priblaćke mačkare, njih oko 200-tinjak koji će prigodni program izvesti na središnjem Trgu u 12,30.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati prikazuje se američki kriminalistički film «Pokojni». Uloge tumače Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Martin Sheen, Alec Baldwin i drugi.

SPORT


U nastavku natjecanja A1 košarkaške lige Alkar večeras u 20 sati igra u Rijeci protiv Kvarnera.
Potporu navijačku sinjskim košarkašima dat će i maligani koji se upravo pripremaju za polazak sa alkarskog trkališta prema Rijeci.

U natjecanja A2 košarkaške lige triljska Cetina igra u Kaštelima protiv istoimenog drugoligaša.

U sportskoj dvorani u Trilju danas se održava međunarodni rukometni turnir seniora na kojem će nastupiti četiri ekipe: Koteks Split iz Splita, RK Bjelovar iz Bjelovara, RK Zrinski iz Mostara i RK Izviđač iz Ljubuškog. Organizator i domaćin turnira je RK Cetinka Trilj, a pokrovitelj RK Koteks Split. Ovo je pripremni turnir uoči početka drugog dijela rukometne sezone. Turnir počinje u 11 sati.

Nastup u nastavku odbojkaške sezone u natjecanju 2. lige sinjske odbojkašice imaju u Kninu gdje će igrati protiv Mladosti.
U najznačajnijem susretu druge kuglačke lige sinoć je Vrni iz Trilja pobijedio ekipu Sinja 7-1.

Nakon zimske stanke i božićnog malonogometnog turnira, u nedjelju će se u sinjskoj dvorani nastaviti natjecanja malonogometne lige Sinj.