Petak, 3.02.2006.

OBOLJELI OD Q GROZNICE NA KUćNOJ NJEZI

Nakon što nam je dr Ante šarić potvrdio jedan slučaj oboljena kod čovjeka Q groznicom doznajemo kako su oboljele dvije osobe od te bolesti. Radi se o veterinarki koja je zaraženim životinjama vadila krv i jednoj osobi koja nije bila u izravnom kontaktu sa zaraženim stadom.
Obadvije osobe nakon hospitalizacije u Splitskoj bolnici puštene su na kućnju njegu i dobro se osjećaju.

ANTE VUčIć POMOćNIK MINISTRA GOSPODARSTVA

Na jučerašnjoj sjednici Hrvatske Vlade naš sugrađanin Ante Vučić, visoki časnik Hrvatske vojske imenovan je za pomoćnika gospodarstva. Tako je ministar Vukelić dobio još jednog pomoćnika dosadašnjeg uglednog visokog djelatnika MORH-a.

"DANI KRNJEVALA"

Krnjevalska udruga "Didi iz Kamešnice" za sutra najavljuje mačkaranu povorku kroz naselja Obrovac, Bajagić i Gljev. Ove su mačkare prepoznatljive po stoljetnoj tradiciji svojih starih običaja.
I Dicmanjske mačkare iz Krušvara najavile su također za sutra mačkaranu povorku tim krajem. Povorka polazi u 9 sati.
Mačkare iz Graba po drugi put gostuuju na Međunarodnoj smotri maškara u đakovu. Oko 50-tak mačkara iz Graba predstaviti će se skečevima i tradicionalnim maskama iz našega kraja.

SPORT

Službena nogometna sezona na našem području počinje u nedjelju 5. veljače utakmicama županijskoga kupa u kojemu se sastaju Glavice-Hrvace, Tekstilac-OSK Aldi, dok Junak ide u Bašku vodu gdje mu je domaćin Uranija.

U nedjelju u športskoj dvorani otvara se ovogodišnja malonogometna sezona utakmicama 12. kola. Na kraju prvog dijela natjecanja prvo mjesto zauzeli malonogometaši Best Ozzy - Blaškan uz napomenu kako nakon regularnog dijela prvenstva prva će se dobiti utakmicama play off-a.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas pretežno vedro vrijeme. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je -4 stupanj Celzijeva.