Subota, 3.01.2009.

Vrlika se oprostila od dvojice poginulih mladića u prometnoj nesreći

Cijela Vrlika se okupila u subotu poslijepodne na ispraćaju dvojice sumještana Luke ćorića i Duje Batovanje, mladića koji su izgubili život u prometnoj nesreći u četvrtak ujutro. Nekoliko tisuća ljudi je u dubokoj boli, tuzi i tišini, dostojanstveno ispratilo dva "bisera", kako ih je u svom nadahnutom govoru nazvao njihov prvi vjeroučitelj fra Ante Madunić.

Inače, misu za pokojnike je predvodio vrlički župnik fra Marko Duran, a nekoliko prigodnih napjeva otpjevala je splitska klapa šufit. OPšIRNIJE
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

OBAVIJEST


FOTO: www.glasdalmacije.hr

članovi zajednice Cenakolo danas, 3. siječnja, u 17 sati izvesti će scenski igrokaz "žive Jaslice" kod župne crkve Svetoga Ante u Ugljanima. Iz župnog ureda pozvali su sve vjernike i zainteresirane građane da dođu na predstavu.

BLAGDAN IME ISUSOVO

Jučer, 2. siječnja, je u organizaciji Udruge za očuvanje kulturne Baštine Sela satrić održan četvrti dernek povodom blagdana Imena Isusova. Nakon misnoga slavlja kojeg je predvodio fra. Marinko Vugdelija na športskom igralištu u Kulturno-umjetničkom programu pred oko 300 nazočnih nastupili su KUD " Svilaja Svi Sveti" iz Gogorja, KUD "Peruča iz Hrvaca, komičar baba Manda, reraši iz Potravlja, Dicma i Lučana te pjevač Pero Panjković i klapa Karoca

BLAGOSLOV OBITELJI

Blagoslov obitelji u Sinju nastavlja se danas, 3. siječnja, oko i iznad Boke, ul. Ivana Meštrovića, ul. Jurja dDlmatinca, ul. Domovinskog rata i Suhač.
Danas je blagoslov obitelji na Radošiću od Držaka do restorana Rustika koji počinje u 09 sati.

KINO DANAS

Večeras od 19.30 sati u gradskom kinu prikazuje se američki film "žene".

SPORT

U okviru priprema za nastavak košarkaške sezone Alkar sutra, 4. siječnja, u šibeniku od 20 sati igra protiv istoimenog prvoligaša.