Utorak, 3.01.2006.

OPADA VODOSTAJ CETINE

Vodostaj rijeke Cetine u odnosu na jučer isto vrijeme manji je za 50-60 centimetara. Jutros u 5 sati iznosio je 237, sat kasnije, 236 a u 7 sati visina je bila na 234 centimetra.
Prema prognozama u narednih 24 sata, ako ne bi bilo vremenskih neprilika, vodostaj cetine kod Hana mogao bi pasti i do jednog metra.

Prema Riječima glasnogovornika HEP-a Rade Milišića ovog trenutka prevladali smo prvi i udarni plimni val je iza nas i situacija je pod kontrolom, no zbog ekstremnog topljenja snijega i eventualnih novih kiša nitko ne može dati garanciju da će sve proći bez novih poplava.
Dodao je kako HEP maksimalno suradjuje s Hrvatskim vodama u cilju sprečavanja i izlijevanja rijeke Cetine iz svog korita.

LAKšA PROMETNA NEZGODA

Policija bilježi jednu prometnu nezgodu sinoć oko 20 sati. Nije bilo ozlijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta.Vatrogasci su intervenirali u nekoliko slučajeva poplave u restoranu, jednoj školi kao i stambenim jedinicama.

UGAšEN POžAR U ULICI STJEPANA GUNJAčE

Sinjski vatrogasci tijekom jutra ugasili su požar u podrumu u ulici Stjepana Gunjače. Brzom intervencijom požar je ugašen i stavljen pod kontrolu, a pri djelovanju područje je bilo bez napajnja električnom energijom.

U SATRIćU SVEčANO OBILJEžEN BLAGDAN "IME ISUSOVO"

Poslije punih petnaest godina u Satriću se na svečan način obilježio blagdan "Ime Isusovo". Ante Prolić ističe kako su na ovaj način uistinu oživjeli narodno druženje kao i stare običaje toga kraja.
Sveta misa u Satriću služio je pred mnoštvom vjernika gvardijan Sinjskog svetišta fra Zoran Kutleša. Nakon misnog slavlja vjernici, sumještani i prijatelji sudjelovali su u kulturno-zabavnom programu, uz nastup tamošnjeg KUD-a i drugih zabavljača.

BLAGOSLOV OBITELJI

Nastavlja se blagoslov obitelji na Radošiću. Blagoslove se obitelji u zaseocima Dršci do čovića.

BOžIćNO-NOVOGODIšNJI TURNIR U MALOM NOGOMETU

Rezultat utakmica četvrtzavršnice 24. Božićno-novogodišnjeg turnira "Sinj-2005".

gUj-Slivno (Imotski)-Caffe bar Dovita (Sinj) 5:3
IBž-šošo(Zagreb)-Best Ozzy-Blaškan (Sinj) 3:2

VRIJEME

Osvanulo je oblačno s temperaturom zraka od 4 stupnja Celzijeva. Moguća je i kiša. U drugom dijelu bura i hladnije.