Nedjelja, 2.12.2018.

ATRAKTIVNA KUĆA U GLAVICAMA, SINJ

ATRAKTIVNA KUĆA U GLAVICAMA, SINJ
Prodaje se kuća u bloku u Glavicama neposredno uz državnu cestu D-219. Kuća ima površinu 124 m2 tlocrtno, prizemlje i kat. Ima prilaz s autom sa državne ceste D-219 te je pogodna za poslovnu i za stambenu namjenu. Kuća je udaljena od centra Sinja oko 1,7 km, a od Gradskog stadiona 600 m. Kuća ima centralno grijanje te je klimatizirana.
Opširnije...

Počinje Došašće ili Advent


Početak crkvene godine je došašće ili advent. To je razdoblje u liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića.
Došašće počinje četiri nedjelje prije Božića. Najranije može početi 27. studenog, a najkasnije 3. prosinca. Završava 24. prosinca, na Badnjak.
Simbol adventa je adventski vijenac na koji se stavljaju četiri svijeće i svake adventske nedjelje pali se po jedna, a danas se pali prva adventska svijeća.
U vrijeme došašća, služe se rane jutarnje mise, odnosno zornice koje se još zovu i rorate. Ova misna slavlja simboliziraju budnost kršćana u vrijeme priprave za Božić.
U Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, uoči četiri nedjelje došašća: 2., 9., 16. i 23. prosinca, palit će se adventske svijeće, a euharistijska slavlja slavit će se u 6.30, 7, 8, 9, 10, 11.30 i 18 sati. Mise zornice će biti od 3. do 22. prosinca u 6 sati (osim nedjeljom).
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alkarski momci obrijali brkove u humanitarnoj akciji


U splitskom Wine&Cheese Baru Paradox jučer, 1. prosinca održana je humanitarna akcija ‘Bradata aukcija’ u kojoj je, u suradnji s frizerskim salonom Ka’Brada obrijan veliki broj muškaraca, koji su brkove i bradu pustali kao znak podrške Županijskoj ligi protiv raka, na čiji će račun biti uplaćena sva prikupljena sredstva.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR