Petak, 2.12.2016.

Otkrivanje spomenika don Ivanu Filipoviću Grčiću


Na prigodnoj svečanosti koja će se održati sutra, 3. prosinca, na vrhu sinjskih Kvartira, bit će otkriven spomenik svećeniku, piscu vitezu don Ivanu Filipoviću Grčiću.

Don Ivan Filipović bio je među najvećim junacima u borbama protiv osmanlijskih osvajača i jedan od predvodnika obrane Sinja 1715. godine. Izdanak je stare loze Filipović Grčić. Iako prema dostupnim spisima i dokumentima nije zabilježeno, smatra se da je don Ivan bio jedan od utemeljitelja Sinjske alke.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Hrvacama

U subotu, 3. prosinca u restoranu Vreba u Hrvacama održat će se redovna akcija dragovoljnog darivanja krvi.

Akciju organiziraju Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnog darivanja krvi Hrvace, a održat će se u vremenu od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje ‘Slika Boga nakon holokausta’Udruga ‘Cjelovit život’ organizira predavanje dr. sc. fra Ante Akrapa, profesora filozofije na KBF-u u Splitu.
Predavanje pod nazivom ‘Slika Boga nakon holokausta’ će se održati u petak, 2. prosinca, s početkom u 18,30 sati u dvorani Posljednje večere u Franjevačkom samostanu u Sinju.
Organizatori pozivaju zainteresirane na ovo predavanje u nadi da će i sami pronaći put do odgovora na brojna pitanja koja ih muče.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras u Trilju ‘Huda jama – strogo čuvana tajna’Premijera dokumantarnog filma ‘Huda jama-strogo čuvana tajna’ i predstavljanje istoimene knjige održat će se večeras, 2. prosinca, u kino dvorani u Trilju s početkom u 19,30 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR