Utorak, 2.12.2014.

Sinj ispao iz sustava državnih potpora!

Od početka slijedeće godine Grad Sinj više neće biti državno potpomognuto područje, što znači da će sinjski gradski proračun biti manji za 20-ak milijuna kuna godišnje.
Hrvatski sabor danas je sa 83 glasa ‘za’ i 30 glasova ‘protiv’ prihvatio Zakon o regionalnom razvoju kojim u sustav državno potpomognutih područja ulazi 105 općina i gradova koje do sada nisu bile u sustavu, a iz sustava ispada 65 općina i gradova.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

UTIS Gradu Vukovaru uplatio 16 tisuća i 840 kuna

Prošlog tjedna zaključena je humanitarna akcija ‘Moje svjetlo za moj Vukovar’, koja se odvijala u organizaciji Udruge tjelesnih invalida grada Sinja – UTIS.
Riječ je o akciji koju UTIS provodi već 6 godina zaredom. Sredstva koja su prikupljena od prodaje svijeća prilikom obilježavanja obljetnice pada Vukovara, u iznosu od 16 tisuća i 840 kuna uplaćena su na račun Grada Vukovara, a bit će namijenjena za pomoć vukovarskoj djeci teškoćama u razvoju, za asistente u nastavi.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alkar srušio Zagreb u Trnskom, Bilić junak večeri

Tricom Antonija Bilića, 13 sekundi prije kraja, Alkar je slavio novu veliku pobjedu u Trnskom protiv Zagreba, čime je pokazao da je domaći poraz od Šibenika bio tek loš dan te da će se i ove sezone prvoligaški vrh krojiti u Sinju. Bila je ovo Alkaru četvrta pobjeda u nizu protiv zagrebačke momčadi, od čega treća gostujuća…
Zagreb – Alkar 87:89 (13:21, 17:24, 31:21, 26:23)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR