Četvrtak, 2.12.2010.

BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI PROGRAM 2010. GODINE

Na temelju članka 53. Statuta Grada Sinja ("Službeni glasnik Grada Sinja "broj 10/09) Gradonačelnik Grada Sinja dana 01. prosinca 2010. godine, donio je Božićno-novogodišnji program 2010. godine.


BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI PROGRAM 2010. GODINE...

UTIS u akciji

Povodom Svjetskog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava sutra, Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja poduzet će aktivnosti kojima žele ukazati na problem arhitektonskih barijera u gradu Sinju.
Tako će članovi Udruge obići nekoliko gradskih lokacija koje su nedostupne za osobe s posebnim potrebama. Članovi UTIS-a će obići prilaze Splitske banke, HZZO –a Sinj, Centra za socijalnu skrb, Doma zdravlja Sinj te sinjske Pošte, a ukazat će i na ostale gradske lokacije koje se moraju prilagoditi osobama s posebnim potrebama.
Kako bi ova akcija dobila na važnosti, sutra u 17 sati u sinjskoj gradskoj vijećnici, održati će se okrugli stol na temu „Arhitektonske barijere u Gradu Sinju“, a prikazat će i kratki film o problemima na koje nailaze osobe s posebnim potrebama u našem Gradu i njegovoj okolici.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Božićna događanja u Trilju 2010. godine

Pogledajte cjelokupni Program događanja u Trilju povodom blagdana Kristova rođenja!
IZVOR: GRAD TRILJ

Obavijest

U subotu 4.12.2010.g. u Sinju se održava 4. edukativna radionica za udruge. Udruga UTIRUŠ (Uruga tajnika i računovođa u školstvu - Trogir) održat će poludnevnu edukativnu radionicu u prostorijama Crvenog križa Sinj u vremenu od 9-13 sati.Tema radionice:- blagajničko / gotovinsko poslovanje- ugovorni odnosi (ugovor o djelu, autorski ugovor)Radionica je zamišljena kao radno interaktivna radionica na kojoj će se obrađivati konkretni praktični primjeri iz poslovanja udruga, pa se može izravno zatražiti pomoć za konkretne probleme.Pozivaju se sve udruge zainteresirane za sudjelovanje na radionici da obvezno najave svoj dolazak na: udruga.srma@st.t-com.hr ili na mobitel: 095/8272/501.Organizatori radionice u Sinju su Udruga Srma i Mreža udruga Grada Sinja. Radionica je besplatna, a edukacija se provodi u sklopu programa Step kojega financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

4. Oskar Humanosti

Svečanost dodjele humanitarnih priznanja "DODIR DOBROTE", poznat kao OSKAR HUMANOSTI, održati će se 15. prosinca, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, doktora Ive Josipovića i Predsjednice Hrvatske Vlade, gospođe Jadranke Kosor.
Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, putem svoje Zaklade „Kap za slap“ i utemeljitelja projekta ROTARY KLUBA SPLIT PLUS, po 4. put organizira svečanu večer dodjele humanitarnih priznanja "DODIR DOBROTE" koja  će se održati 15. prosinca 2010. s početkom u 20 sati, u dvorani Grand Dalmacija, hotela Le Meridien Lav.
Na svečanosti  dodjele ovih prestižnih humanitarnih priznanja  osobama i tvrtkama koje su prema podacima dostupnim zakladi KAP ZA SLAP, pokazale iznimnu kvalitetu svog humanitarnog djelovanja u proteklim godinama, imati ćemo se priliku na jedinstven način zahvaliti onima, koji nam svojim humanitarnim angažmanom ukazuju na način kako da gradimo i njegujemo ono najbolje u nama....

Obavijest

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata obavjestila je da će u subotu, 4. prosinca izvršiti podjelu pristiglih članskih iskaznica. Mole se svi pripadnici koji su se učlanili proteklu godinu, kao i oni koji su obnovili članstvo, da preuzmu iskanice u prostorijama udruge Luka 7, od 09,00 do 12,00 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

Film Luca Bessona "Artur 3" (RAT DVAJU SVJETOVA) prikazuje se u 18,00 sati,  a "Društvena mreža" u 19,30 sati.

Stanje na cestama


Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje, a vozače savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na dionicama autocesta A 2 Zagreb-Macelj, između Zaboka i Jankomira te na A 3 Bregana-Lipovac između Bregane i Slavonskog Broda.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a zimska je oprema obvezna na cestama:
u Lici
D 42 Josipdol-Poljanak.

Naizmjence se vozi na Jadranskoj magistrali (D 8), preko Šibenskog mosta.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
IZVOR: HAK