Srijeda, 2.12.2009.

Obavijet za radnike Cetinke d.d.

Trgovački sud u Splitu donio je rješenje o isplati neraspoređene stečajne mase, u iznosu od 380.000,00 kuna, za 442 radnika Cetinke d.d. u stečaju. Isplata će se vršiti uz predočenje osobne iskaznice, preko zbirnog žiro-računa u poslovnicama Splitske banke u Trilju i Sinju 4. i 7. prosinca, odnosno u petak i ponedjeljak, prema spisku Trgovačkog suda. Za preminule djelatnike potrebno je predhodno članovima Odbora za potraživanja dostaviti rješenje o nasljeđivanju.  Informacije na broj telefona 091 735 37 24.

Gradonačelnik Ivica Glavan potpisao peti predugovor za kupnju zemljišta u Gospodarskoj zoni KukuzovacGradonačelnik Ivica Glavan potpisao je peti predugovor za kupnju zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Predugovor je zaključen s Jozom Smoljom, vlasnikom obrta "Švabo" Otok. Na površini parcele od 2 591 m2 investitor namjerava izgraditi pogon za proizvodnju ALU i PVC stolarije.

Prvi slučaj trihinele na sinjskom području

Prvi slučaj trihinele na sinjskom području. U Veterinarskoj ambulanti u Trilju jučer je trihineloskopskim pregledom utvrđeno da je jedna od četiri svinje istoga vlasnika s Kamenskog pozitivna na trihinelu. Svinja je kupljena na pazaru u Zadvarju.                                                      
Podsjećamo da je trihineloskopski pregled zakonska obveza, te da se obavlja po cijeni od 45,26 kuna.

Humanitarna utakmica

Košarkaši Alkara u 18 sati igrat će utakmicu sa Splitom, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć u liječenju našeg sugrađana Maria Efendića.

Kronika 92

Policijski službenici policijske postaje Sinj proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, odgovornom osobom trgovačkog društva. Osnovano se sumnja da je u kolovozu 2009. godine dao odobrenje da se na eksploatacijskom polju u Karakašici izvodi miniranje i eksploatacija mineralne sirovine - gipsa, iako za to područje nije dodijeljena koncesija za eksploataciju. Na taj način oštećeno je ukupno 155 osoba vlasnika zemljišnih čestica na kojim je vršena eksploatacija, a materijalna šteta se cijeni na oko 1.000.000 kuna. Slijedi kaznena prijava za Protupravnu eksploatacija rudnog blaga.
IZVOR: PU SD