Utorak, 2.12.2008.

IZ SINJA DIO EMISIJE "HRVATSKA UžIVO"

Iz Sinja će se danas, 2. prosinca, uživo emitirati dio emisije Hrvatska uživo, koja je na prvom programu HTV-a od 16,10 do 17.30 sati. U pola sata, koliko je namjenjeno javljanjima iz Sinja, prikazat će se prilozi o povijesti, kulturi i gospodarstvu ovoga grada. Sugovornici su gradonačelnik Ivan Nasić, slavodobitnik 291. Sinjske Alke i upravitelj Hipodroma Ante Poljak, te poduzetnici-investirori u Gospodarsku zonu Kukuzovac.

PRIOPćENJE ZA JAVNOST SDP-a GRADA SINJA

Sinjski SDP kritički se osvrnuo priopćenjem za javnost u kojem među ostalim navode kako na perfidan način Gradska vlast Sinja pokušava istjerati domaće poljoprivredne proizvođače iz posjeda državnog poljoprivrednog zemljišta koje sada obrađuju, a ugovor o zakupu im istječe u ožujku 2010. SDP-ovci tvrde da izdvajanjem površine od 180 hektara od kompleksa od 435 hektara Gradska vlast želi preko koncesije pogodovati velikom investitoru.

GRAD SINJA I PODUZEćE "VODOVOD I čISTOćA" BLOKIRALI RAčUN DALMATINKE NOVEGrad Sinj blokirao je račun Dalmatinke Nove zbog neplaćanja dospjelih obveza za komunalnu naknadu. Dosada je Grad Dalmatinci izlazio u susret, te je u više navrata odgađana naplata duga od oko milijun i 200 tisuća kuna.
Nakon što nije uplaćena prva od pet rata, Grad je jučer blokirao račun ove tvornice.
I poduzeće "Vodovod i čistoća" raskinulo je protokol o reprogramu duga, koji je potpisan između Dalmatinke Nove i ovog komunalnog poduzeća. Aktivirane su sve zadužnice te je pokrenut ovršni postupak na pokretnine i nekretnine tvornice, kazao nam je direktor Vodovoda Damir Tomašević. Dodao je kako za sada neće biti isključenja dalmatinke Nove iz sustava javne vodoopskrbe. Prema našim saznanjima Dalmatinka Nova "Vodovodu i čistoći" duguje više od milijun kuna.

RADNICIMA DALMATINKE JOš NIJE ISPLAćENA PLAćA ZA RUJAN MJESECRadnicima Dalmatinke Nove još nisu isplaćene dospjele plaće za rujan mjesec, a kako uprava tvornice radnicima nije uručila ni liste s obračunom dospjelih plaća za listopad Nezavisni sindikat najavio je podnošenje prijave inspekciji za
za rad i radne odnose.

POčELO UKRAšAVANJE GRADA ZA NADOLAZEćE BLAGDANE

Djelatnici Kulturno-umjetničkog središta Sinj počeli s ukrašavanjem Grada za nadolazeće blagdane. Ove godine u uređenje će se utrošiti 10 tisuća kuna, uglavnom na izmjenu dotrajalih ukrasa. Do kraja ovoga tjedna djelatnici "Vodovoda i čistoće" na središnji Trg će postaviti jelku, visine od 13 do 15 metara, a Grad bi upotpuno trebao biti uređen do subote navečer.

Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze za proljetnu sadnju

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja u suradnji sa Splitsko dalmatinskom županijom provodi Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze prema kojem Grad Sinj i Splitsko dalmatinska županija sufinanciraju svaki po 1/3, a krajnji korisnici plaćaju 1/3 cijene sadnica.
Pozivamo sve građane zainteresirane za proljetnu sadnju sadnica voća i vinove loze da se prijave u Upravni odjel za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja, Dragašev prolaz 10, do zaključno s 15. prosinca 2008. godine.
IZVOR: www.sinj.hr

BOžIćNI HUMANITARNI SAJAM

U svetištu Gospe Sinjske počeo je Božićni humanitarni sajam za humanitarno djelovanje Caritasa Gospe Sinjske. Donacije će se prikupljati do 7. prosinca, od 9 do 19.00 sati, u unutarnjem crkvenom dvorištu, a prodaja će biti od 7. do 14. prosinca.