Subota, 2.12.2006.

NA LINIJAMA AUTOPRIJEVOZA I DALJE AUTOBUSI HERC-TOURS-A

Nakon odluke Gradskoga vijeća grada Sinja na kojoj je jednoglasno je usvojena Odluka Vlade RH da se temeljni kapital Autoprijevoza, koji iznosi 21 milijun i 800 tisuća kuna raspodijeli na način da strateški partner Promet Makarska dobio je 81 %, a grad Sinj 19 % udjela u tvrtci. Prema tome bi Promet Makarska postao većinski vlasnik sinjskog Autoprijevoza. Jutros na sinjskom kolodvoru ponovno voze autobusi Herc-toursa unatoč najavama kako će linije preuzeti strateški partner.

Iako sindikat vozača i prometnih djelatnika Autoprujevoza nije zadovoljan usvajanjem Odluke Vlade RH o raspodjeli temeljnog kapitala u ovoj tvrtci,iz vodstva Autoprijevoza ističu kako će i dalje na linijama Autoprijevoza prometovati autobusi Herc-toursa s kojim tvrtka ima pravovaljan ugovor.

HUMANITARNA AKCIJA

Jučer je u crkvenom dvorištu u Sinju počelo prikupljanje predmeta za prodaju na Božićnom humanitarnom sajmu za djelovanje Caritasa Gospe Sinjske. Predmeti će se prikupljati do 9. prosinca u vremenu od 9 do 19 sati. Mogu se donijeti nova odjeća, obuća, novi ili rabljeni ukrasni predmeti,kućanski aparati i druge potrepštine koje će se prodavati na Božićnom humanitarnom sajmu od 10. do 17. prosinca.

ZAVRšNI RADOVI NA ZVONIKU U KRUšVAR

Počeli su završni radovi na novoizgrađenom zvoniku u sklopu crkve Sv Ivana krstitelja u Krušvaru. Zvonik je visok 18 metara a uz župljane pomoć u izgradnji ovog projekta vrijednog oko 350 tisuća kuna dali su i jedinice lokalne samouprave, biskupije i poduzetnici.Glavni inicijator i organizator ove velike akcije je mjesni župnik don Tonći šošić.

POčELA SVINJOKOLJA

Od prošlog tjedna u Cetinskom kraju počela je svinjokolja. Do danas u Veterinarskoj stanici u Sinju i njenim ispostavama u Vrlici i Trilju pregledano je između 400 i 500 uzoraka svinjskog mesa , svi nalazi bili su negativni na trihinelozu.
Podsjećamo da je temeljem odredbi Zakona o veterinarstvu, obvezan trihineloskopski pregled svinjskoga mesa. Na pregled je, uz ošit potrebno donijeti i ušnu markicu kako bi se, u slučaju pozitivnog nalaza, moglo identificirati žarište zaraze.
Trihineloskopski pregled treba se obaviti i kod ulovljenih divljih svinja.

Veterinarska stanica Hrvace također je obavijestila kako vrši trihineloskopski pregled svinjskoga mesa. Uzorci se uzimaju svakodnevno od 7,00 do 19,00 sati, a cijena jednog pregleda iznosi 36 kuna i 60 lipa. Sve informacije mogu se dobiti i na broju telefona 829-556.

AKCIJA FORUMA žENA SDP-a

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita u suradnji sa socijaldemokratskim forum žena SDP-a Sinj organizira edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke uz mogućnost ultrazvučnog pregleda. Edukacija i pregled obavljati će se u prostorijama SDP-a u srijedu, 06.prosinca, sa početkom u 16 sati. Informacije i rezervacije na broju telefona 821-121.