Petak, 2.12.2005.

ODRžANA 16. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Visina parkirališne naknade na području grada Sinja za zatvoreni tip parkirališta na naplatnom mjestu Matića ulica iznosit će 5 kuna po satu parkiranja, a na ostalim parkiralištima zatvorenog tipa 3 kune po satu, na otvorenom tipu parkirališta za stanare koji imaju prebivalište u toj zoni , a nisu rezervirali parkirališno mjesto kao i za ostale korisnike iznositi će 2 kune po satu odluka je to Gradskoga poglavarstva.

Na sjednici Gradskog poglavarstva razmotren je i Prijedlog Plana održavanja ulica i nerazvrstanih cesta u zimskom razdoblju 2005./2006. godine. Zimsko održavanje cesta obavlja se od 1. prosinca do. 15 travnja, a obuhvaća čišćenje od snijega i leda. čišćenje i posipanje snjega obavljat će se i ove godine po prioritetima, ceste koje vode do bolnica, dječjih vrtića i škola te javnih ustanova i poduzeća te ulice koje imaju veći intenzitet prometa su prioritetne i u nadležnosti su "Vodovoda i čistoće".

Poduzeće "Vodovod i čistoća" nije dužno uklanjati snijeg i led s nogostupa uz zgrade i poslovne prostore jer je dužnost vlasnika ili korisnika prostora očistiti ispred svojih vrata - stoji u obrazloženju plana.


Upravni odjel za komunalne djelatnosti prikupio je ograničenim načinom pismene ponude za izvođenje radova sanacije potpornog zida u ulici šilanocvac, izgradnje javne rasvjete desnog ogranka u ulici Put piketa i sanacije pristupnog puta na Starom gradu. Prema rijećima tajnice Poparić najbolji ponuditelji su izabrani i u sanaciju i izgradnju navedenih ulica krenulo bi se po poboljšanju vremenskih prilika.

Stanari zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana i okolnih ulica poslali su peticiju Gradskom poglavarstvu kojom se protive preglasnoj glazbi u kafićima te iskazuju nezadovoljstvo lokacijom dječjih autića za iznajmljivanje. Upravni odjel za komunalne djelatnosti utvrdio je kako su iznajmnjivači dječijih autića obavljali djelatnost temeljem privremenog riješenja koje je isteklo krajem osmog mjeseca. Odlučeno je kako će se pronaći nova lokacija za ovu djelatnost.


Božićno - novogodišnji program koji je jučer predstavljen Gradskom poglavarstvu obilovat će brojnim humanitarnim donacijama, kulturnim i sportskim priredbama.VIJESTI IZ TRILJA

Dječji vrtić Trilj ove godine se na osobito svečan način priprema za nadolazeće blagdane, naime pripredbe koju priređuju nisu samo za djecu vrtića nego i sve mališane Triljskoga kraja - ističe ravnateljica Ankica Lukić.
Sve odgojno - obrazovne ustanove na području Trilja za dane blagdana zajednički pripremaju programe. Ove godine u suradnji s Gradskim poglavarstvom pripremljene su čak tri priredbe kojima će se razveseliti triljski mališani.
Iznimno zanimljiv program biti će uoči samoga Božića, kada će se svojim sugrađanima predstaviti djeca dječjeg vrtića, a 23. dana prosinca u Trilj će doći i Djed Mraz te podijeliti darove svim mališanima.


Zadnji je dan prijava na natječaj za dodjelu studentskih stipendija u Trilju. Podsjetimo Grad Trilj ove godine podjeliti će ukupno 25 studentskih i učeničkih stipendija učenicima i studentima osobitog uspjeha u školovanju, studentima invalidima Domovinskog rata te ustudentima nižeg socijanog statusa.

ZAVRšENA EDUKATIVNA AKCIJA AUTO-šKOLE "SEMAFOR"

Danas završava i edukativna akcija autoškole Semafor "Kako pomoći djeci u snalaženju u prometu".Kroz mjesec dana edukativnoj akciji prisustvovalo je oko 250 djece predškolske dobi iz svih dječjih vrtića sa šireg područja grada Sinja. Ravnateljica dječjeg vrtića Bili cvitak Dijana župić izrazila je zadovoljstvo ovom akcijom autoškole koja je uvelike pomogla djeci u pripremi za nadolazeće školske dane.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas kišovito vrijeme. Zapuhati će slab, poslijepodne umjeren jugozapadni i južni vjetar. Temperatura zraka kretat će se između 6 i 10 stupnjeva Celzijevih.