Petak, 2.11.2018.

UTIS organizira večer sjećanja ‘Moje svjetlo za moj Vukovar’


Povodom obilježavanja godišnjice pada Vukovara, Udruga tjelesnih invalida Sinj (UTIS) i ove godine organizira večer sjećanja na herojski grad, pod nazivom ‘Moje svjetlo za moj Vukovar’. Večer sjećanja održat će se 17. studenoga 2018. godine.
Večer će započeti Svetom Misom u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 18 sati. Po završetku Mise održat će se mimohod s upaljenim svijećama, preko Pijace do Vukovarske ulice, gdje će biti položene upaljene svijeće.
Kao i svake godine, UTIS će sva prikupljena novčana sredstva donirati Gradu Vukovaru za djecu i obitelji djece s poteškoćama u razvoju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Sinju susret Hrvatske i Italije


Mlada hrvatska reprezentacija do 17 godina osigurala je prolaz u drugi krug kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, koje će se u svibnju iduće godine održavati u Irskoj.
U prvoj su kvalifikacijskoj utakmici pobijedili 3:0 Armeniju u Sinju, a istim rezultatom nadjačali su i Andoru u Dugopolju. Dvije pobjede ostvarili su i nogometaši Italije, pa će tako mladi hrvatski i talijanski reprezentativci danas u Sinju od 14 sati odigrati derbi skupine u kojem će jedna ekipa, ovisno tko će pobijediti – Hrvatska ili Italija, zasjesti na prvo mjesto.
Kao i u predhodnom sinjskom susretu i ovaj ima humanitarni karakter. Naime, na ulazima na stadion prikupljat će se novčani prilozi za liječenje ozlijeđenog vatrogasca i igrača Junaka Josipa Santa. Navijačima do 18 godina ulaz na stadion je besplatan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR