Srijeda, 2.11.2016.

Počelo cijepljenje protiv gripe

Danas je počelo cijepljenje protiv gripe, koje se može obaviti kod izabranog obiteljskog doktora ili u ispostavama Zavoda za javno zdravstvo.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo ove je godine nabavio 280.000 doza cjepiva, što je 17.000 doza više nego prošle, kada se cijepilo 251.200 osoba, odnosno 8 posto više nego u sezoni 2014./2015. Prošle sezone HZJZ-u prijavljeno je 21.100 slučajeva gripe, od koje je 9 osoba umrlo.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tisuće lampiona obasjalo groblja

Brojni građani su jučer, na blagdan Svih svetih pohodili groblja diljem cetinskog kraja.

Cvijeće, svijeće i molitve za najmilije dio su uobičajenog rituala, a kada padne noć ugođaj uz tisuće svijeća posliednja počivališta dobiju dodatnu dimenziju. Groblja tada zasjaju svjetlom tisuća lampiona i svijeća, pružajući lijepu i dirljivu sliku. Noćni pogled na groblja sinjskog kraja donosimo u fotogaleriji Petra Malbaše.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na natječaj za prodaju zemljišta u GZK stigle dvije ponude

Na natječaj Grada Sinja za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac Sinj, na području I. faze izgradnje zone, koji je bio objavljen 21. listopada ove godine, stigle su dvije ponude.

Grad Sinj je i ovaj natječaj objavio nakon iskazanog interesa investitora, a natječajnu dokumentaciju preuzela su njih četvorica. U Gradu Sinju ističu kako je Natječaj bio otvoren do 30. listopada, pa postoji mogućnost da do kraja tjedna poštom stigne još koja ponuda.
IZVOR: WWW.FERATA.HR