Četvrtak, 2.11.2006.

NATJEčAJ ZA STIPENDIJE

Natječaj za dodjelu 20 studentskih stipendija za darovite i uspješne studente i za studente iz obitelji lošeg imovnog stanja, koje je raspisao Grad Sinj, otvoren je do 19. studenog. Svu potrebnu dokumentaciju studenti trebaju dostaviti u Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja. Pravo na stipendiju i ove godine ostvaruju prošlogodišnji stipendisti ukoliko su redovno upisali novu akademsku godinu.

"DUšNI DAN"

Danas na Dušni dan, u crkvi Gospe sinjske u 18 sati služiti će se sveta misa zadušnica dok će misa u Lučanima biti poslijepodne u 15,00 sati.

FRANO DRLJE SUTRA U SINJU

Gradonačelnik grada Sinja Nikola Tomašević sutra će ugostiti Franu Drlju dragovoljca Domovinskog rata koji je 28. listopada krenuo sa Prevlake na zavjetni križni Put «od Prevlake do Iloka». Na putu između Prevlake i Iloka Franjo Drljo odat će počast na mjestima hrvatskih stradavanja kroz povijest. Tako će i u Sinju na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima ispred gradske uprave položiti vijenac za sve poginule u Domovinskom ratu Cetinske krajine.

SPORT

Pred nama je sadržajan i bogat športski vikend iz kojeg izdvajamo susret 4-tog kola A1 košarkaške lige u kojem Alkar dočekuje u subotu Riječki Kvarner.

Treća hrvatska nogometna liga Jug nudi derbi kola u subotu u Unešiću sastaju se vodeći Trogir i Junak.

Nedjelja je rezervirana za susrete 4 nogometne lige kao i za njzanimljiviji susret županijske lige Tekastilac - Sloga, a tu su još rukometna, odbojkaška i druga ligaška natjecanja.

KRONIKA 92

PP SINJ, 01.11.2006.g. oko 17,50 sati, u mjestu Turjaci, zaseok Maleši, na DC-60, dvadesetčetvorogodišnjak je upravljao sa OA marke mercedes, splitskih reg. oznaka, te se kretao iz pravca Brnaza u pravcu Trilja, te je zbog neprilagođene brzine kretanja oborio sedamdesetosmogodišnjeg pješaka, koji je van pješačkog prijelaza prelazio kolnik DC-60, a koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće. Smrt je u 18,00 sati, konstatirao liječnik HMP Sinj. Očevid je izvršio IS žS, a zbog nesreće je u vremenu od 18,20 do 19,35 sati, promet bio zatvoren, te se preusmjeravao od Trilja preko Biska i obratno. Tijelo preminulog je prevezeno na Odjel patologije na obdukciju.
IZVOR: PU SD