Ponedjeljak, 2.10.2017.

U Dabru održane Prve sportske igre HOS-a


Prve sportske igre HOS-a u RH održane u su kampu ‘Patriot’ u Dabru pokraj Sinja od 29. rujna do 1. listopada 2017. pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.
Sudionici su se natjecali u četiri discipline – kanuing na Perućkom jezeru, streljaštvo (zračna puška na 10m), balote u šaldu, i potezanje konopa. Na igrama je sudjelovalo oko 130 pripadnika HOS-a iz svih krajeva Hrvatske i BiH. Osim IX. Bojne HOS-a ‘Rafael vitez Boban’ (iz Splita, Sinja i Otoka) kao organizatora i domaćina ovih igara bili su i pripadnici HOS-a Varaždin i HOS-a Čakovec (UDHOS Međimurje), HOS, Koprivnica i HOS Križevci (UDHOS Koprivničko-križevačka županija), HOS Osijek, HOS Čepin, HOS Vinkovci (1. Bojna HOS-a ‘Marjan Baotić’), i naših prijatelja iz BiH HOS Livno, Tomislavgrad i Uskoplje (Udruga veterana Hercegbosanske županije).
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

URUPBDR-a Sinj na hodočašću u Mariji Bistrici


Članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine sudjelovali su na 25. hodočašću hrvatske vojske, policije, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, koje je održano u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tanja Samardžić s osobnim rekordom 2. na omiškom polumaratonu


Povodom Svjetskog dana turizma u Omišu je održan polumaratan i trka rekreativaca.
Na polumaratonskoj utrci sudjelovalo je 80 natjecatelja. Tanja Samardžić je u ženskoj kategoriji još jednom ostvarila odličan rezultat i to novi osobni rekord 1:24:08.
Prava u cilju bila je Nikolina Šustić, koja uz ovu disciplinu nastupa i na drugim dionicama uključujući ultra maraton na 100 kom. U muškoj konkurenciji pobjedio je Ivan Dračar.
Slijedeću polumaratonsku utrku Tanja Samardžić imat će u nedjelju 8. listopada u Zagrebu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Županijske lige: Novi loš vikend za nogometnu Cetinsku krajinu

Niželigaši s područja Cetinske krajine niti ovaj vikend neće pamtiti po dobrom. OSK se strmoglavio na začelje, baš kao i Glavice, a vrlo blizu je i triljski dvojac…
Porazom na domaćem terenu od makarskog Zmaja OSK je dotaknuo samo dno poretka. Gosti su u 38. minuti imali dva gola prednosti, nadu je domaćima nakratko vratio Nikola Bašić, ali u nastavku igre Zmaj je još dva puta pogađao mrežu za uvjerljivih 1:4.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR