Četvrtak, 2.10.2014.

Besplatna pravna pomoć za žrtve nasilja

U prostorijama Udruge Srma u Sinju sutra od 16 do 18 sati bit će besplatno pravno savjetovalište za žrtve nasilja.
Građani koji imaju problema u vezi nasilja u obitelji, na poslu ili drugim životnim situacijama, mogu se javiti u Udrugu Srma u zgradi Galerije Galiotović, gdje će dobiti pravnu informaciju, savjet i pomoć za svoj slučaj. Besplatnu pravnu pomoć žrtvama nasilja pruža splitska odvjetnica Olivera Radoš-Šaponja za Udrugu Bijeli Krug iz Splita.
Za sva ostala pravna pitanja građani se mogu javiti u udrugu Srma svaki ponedjeljak, utorak i četvrtak od 9 do 12 sati, kada besplatnu pravnu pomoć pruža pravnica Marija Pupić-Vurilj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest za male proizvođače jakih alkoholnih pića

Pod ‘malim proizvođačem jakih alkoholnih pića’ podrazumijeva se osoba koja proizvodi alkoholna pića za vlastite potrebe, pod uvjetom da ti proizvodi ne služe za daljnju prodaju. Dopuštena količina na koju se ne plaća trošarina je 20 litara čistog alkohola godišnje po kućanstvu, dok se za svaku dodatnu proizvedenu litru čistog alkohola plaća trošarina od 53 kune.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Međunarodna utakmica u radu pasa ptičara

Dana 04./05.10.2014.g. na terenima LD Sinj, ispod Brnaza, održat će se međunarodne utakmice u radu pasa ptičara bez odstrela s dodjelom kandidature CACIT. Zborno mjesto je u pizzeriji ‘Fantazija’ u 7 sati. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za natjecanje najkasnije do petaka, 03.10.2014.
Suci su Berislav Pucar, Neven Ljubičić i Dragan Milanović. Kotizacija po psu za utakmicu iznosi 150 kuna za domaće natjecatelje, odnosno 33 EUR-a za strance. Kontakt broj za prijavu je 098/173 30 83 Dragan Milanović ili e-mail dragan.milanovic@st.t-com.hr.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Olujom do Hrvatske – lustracijom do slobode!’

Nakon Zagreba, Belog Manstira, Vukovara i Trilja, aktivisti pravaške mladeži svoje su transparente ‘Olujom do Hrvatske – lustracijom do slobode’, izvjesili i u Sinju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR