Subota, 2.10.2010.

Blagdan Gospe od Ružarja i Dan Grada Vrlike

Vrličani obilježavaju blagdan Gospe od Ružarja i Dan Grada. Danas, 2. listopada, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća i svečano otvorena cesta do tvrđave. Oko 14 sati počela je 11. vrlička utrka i prvenstvo Hrvatske u sprint duatlonu - memorijal Stipe Erceg. U večernjim satima bit će glazbeno zabavni program i vatromet.

Pet Otočkih oporbenih vijećnika napustilo je jučerašnju sjednicu

Nezadovoljni, jer nisu dobili tražene materijale za 11. sjednicu Općinskog vijeća, pet Otočkih oporbenih vijećnika napustilo je jučerašnju sjednicu. Navodno nisu dobili materijalne o sporu s jednim poduzetnikom u kojem je Općina Otok izgubila sudski proces.
Na sjednici je usvojen Prijedlog programa za proslavu Dana općine i blagdana Sv. Luke. Donesena je odluka o dodjeli  javnih priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Osobna nagrada bit će dodijeljena boksaču Stjepanu Vugdeliji, a kolektivne Klubu dragovoljnih davatelja krvi i Župi Gala – Gljev.

Otvaranje planinarske kuće na Kamešnici

U organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja danas, 2. listopada, će se u 14,00 sati upriličiti svečano otvaranje planinarske kuće na Kamešnici, na predjelu Žlabina. Kuću će svečano otvoriti ministar turizma Damir Bajs.

Kardinal Angelo Sodano dolazi u Sinj

Dekan kardinalskog zbora, dugogodišnji državni tajnik svete stolice, uz Papu najzaslužniji za priznanje Hrvatske – Kardinal Angelo Sodano dolazi u Sinj. U utorak 05. listopada kardinal će u 16,30 sati udijeliti svoj blagolsov u Svetištu Čudotvorne Gospe sinsjke.

Obavijest

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske održava se trodnevnica Franji Asiškom. Pobožnost, sveta misa i prigodni program o sv. Franji počinju u 17,45 sati. Proslava svetkovine je u ponedjeljak 4. listopada u 18 sati.

Na Čitluku i Jasenskom posljednji je dan trodnevnice Franji Asiškom, koja počinje u 17,00 sati. Vanjska proslava blagdana je sutra u 10,00 sati kada će procesiju i misno slavlje predvoditi fra Mijo Šabić.

U Župi Obrovac–Bajagić svečana je priprava za Gospu od Ružarja. Danas, 2. listopada, u 17,00 sati je krunica i sveta misa koju će predvoditi fra Tino Labrović, župnik u Sinju. Vanjska proslava blagdana je sutra.

Obavijest

Nakon što je dva puta odgođen zbog lošeg vremena, sutra, 3. listopada, će se u Košutama održati Festival palaćinki. Do sada je prijavljeno 12 kandidata, a svi zainteresirani mogu se prijaviti i za vrijeme trajanja festivala, koji počinje u 15,00 sati ispred OŠ Košute, u organizaciji Kulturne Udruge Košute

Sport

Danas, 2. listopada, je na rasporedu 7.kolo 2. Hrvatske nogometne lige. U 16 sati u Žrnovnici igraju Mosor i Junak.

U susretu 3. HNL jug od 16,30 sati u Biogradu igraju Primorac i Hrvace.

Danas, 2. listopada, su na rasporedu susreti 4. HNL jug. U 16 sati igraju OSK i Kamen, a u Kaštel starom Val i Glavice.

U susretu 2. kola druge rukometne lige od 17 sati ŽRK Sinj ugošćuje ekipu Zadra.

Treće kolo 1. Hrvatske ragbi lige igrat će se danas, 2. listopada, u 16,00 u Makarskoj, a sastaju se RK Sinj–Makarska rivijera.

U okviru 2. lige na Sportskom centru “Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić” u Sinju Zadar će ugostiti ekipu Siska, a susret počinje u 14,00 sati.

Sport

Svi spremni za Mosor 1.10.2010
Nogometaši Junaka sutra igraju sedmo kolo 2. HNL. Protivnik je Mosor, a na gostovanju u Žrnovnici trener "plavih" Milo Nižetić imat će na dispoziciji kompletnu momčad, nema nikakvih problema s ozljedama igrača. Početak sutrašnje utakmice je u 16 sati. Glavni sudac susreta je Klaić, pomoćnici su Božinović i Barić, a delegat je Bešker. ŽK
IZVOR: NK JUNAK

Stanje na cestama

Na autocesti A 1, vozi se dvosmjerno kroz jednu cijev tunela Sveti Rok, a zabrana je prolaska izvanrednih prijevoza čija širina prelazi 3,40 m, zbog radova.
IZVOR: HAK