Petak, 2.10.2009.

"Dan ružičaste vrpce"

Klub žena liječenih na dojci Sinj u u subotu 3. listopada na sinjskoj pijaci će obilježiti Dan ružičaste vrpce.
Već treću godinu za redom Klub želi podsjetiti građane, a naročito žene, na važnost ranog otkrivanja i liječenja raka dojke, a u sklopu nacionalne akcije mreže Europa Donna u koju je uključeno 40-tak gradova. Akcija će započeti u 10 sati uz isticanje velike ružičaste vrpce. članice i volonterke Kluba dijelit će edukativne i informativne materijale, i male ružičaste vrpce kao podsjetnik na redovnu i trajnu brigu o zdravlju. Cilj ovogodišnje akcije jest senzibilizirati javnost za potrebu pružanja psihosocijalne pomoći ženama liječenim od raka dojke i članovima njihovih obitelji te na nužnost uključivanja psihoterapeuta u onkološke timove i savjetovališta....

Obavijest

U organizaciji Udruge roditelja s četvero i više djece Cetinskog kraja 4 plus, danas, 2. listopada, u sinjskom kinu održat će se tribina "Poslanje obitelji u građanskom društvu". Gosti predavači su dr. Petar Krešimir Hodžić, Ivica Relković i dipl. pravnik Mate Knezović. Na tribinu, koja će početi u 19 sati, pozvani su svi zainteresirani. Nakon predavanja bit će prigoda za učlanjenje u Udrugu.

Održana večer sponzora i prijatelja Alke

Sinoć je u zagrebačkom Muzeju Mimara održana večer sponzora i prijatelja Alke. Kako doznajemo iz VAD-a događaju su prisustvovali visoki državni dužnosnici, predstavnici županije, gradonačelnici Zagreba i Sinja, sponzori i medijski djelatnici. U zabavnom dijelu programa nastupili su Klapa Sinj, Inga Romac šarić i Dražen žanko.

Obavijest

Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavio je pozive za predlaganje javnih potreba u kulturi, športu i razvoju civilnih potreba. Prijedlozi programa, predaju se poštom ili u pisarnicu Grada Sinja, do 31. listopada.

Sport

U Vrlici u okviru proslave Dana Grada Vrlike i blagdana Gospe od Ružarja u 16,00 sati počinje memorijalni turnir "Ive Lelas 2009". U okviru turnira održat će se natjecanja u malom nogometu, balotama, potezanju konopa i bacanju kamena s ramena.

Sutra, 3. listopada, se u Bihaću održava 6. Memorijal Alija Izetbegović na kojem će nastupiti 6 grla sa sinjskog područja. Na samom memorijalu boje Cetinske krajine branit će Magambo iz galopskog kluba Blaškan i Astala Lucce iz Vrebe.