Četvrtak, 2.10.2008.

OD SUTRA GRADSKI BAZEN U FUNKCIJI ZA KORISNIKE JESENSKO-ZIMSKOG PERIODA

Od sutra, 3. listopada, ujutro Gradski bazen će biti u funkciji za korisnike jesensko-zimskog perioda godine, potvrdio nam je Boris Filipović-Grčić voditelj bazena. Temperature vode u bazenu je 25 stupnjeva dok je temperatura zraka pod kupolom 28 i tim su stvoreni svi preduvjeti za kupanje. U tijeku su i upisi za obuku neplivača djecu i odrasle, školu plivanja, vaterpolo klub, sinhronizirano plivanje te tečaj ronjenja...

ZAVRšNICA GALOPSKE SEZONE U SINJU

Završnica galopske sezone umjesto u Zagrebu održat će se u Sinju odluka je to Hrvatskog galopskog saveza. U srijedu 8.listopada na Gradskom Hipodromu u Sinju s početkom u 15 sati održati će se 4 utrke. Organizator natjecanja je Galopski klub
Blaškan, Konjički klub Alkar i Hrvatski galopski savez.

BLAGDANA GOSPE OD RUžARJA I DAN GRADA VRLIKE

U Vrlici se privode kraju pripreme za proslavu blagdana Gospe od Ružarija, koja se slavi i kao Dan Grada. U crkvi Gospe od Ružarja održavaju se misije-duhovne obnove koje predvode prof. fra Siniša Balajić i fra Bože Vuleta.

Delegacija grada Vrlike, u kojoj su predstavnici Gradskoga poglavarstva i Vijeća, te predstavnici HVIDRA-e Vrlika danas, 2. listopada, će u Zagrebu, tradicionalno, posjetiti grobove prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, ministra obrane Gojka šuška, književnika Milana Begovića i grobnicu čerkić - poginulog branitelja iz Vrlike.

OBAVIJEST

Općina Hrvace produžila je rok dostave dokumentacije za besplatan prijevoz učenika 3. i 4. razreda srednje škole sa tog područja. Dokumentacija će se moći dostaviti do kraja tjedna u tamošnju upravu od 8 do 15 sati.

SV. FRANJO - žIVA SLIKA RASPETOGA KRISTA

Sveti Franjo Asiški (1182. - 1226.) utemeljitelj je i duhovni otac svih franjevaca - fratara. Ove godine svečano obilježavamo 800. obljetnicu osnutka Franjevačkog reda (1208. - 2008.). Stoga pozivamo sve štovatelje sv. Franje, sve prijatelje fratara i sve koji su na bilo koji način povezani s fratrima, da zajednički proslavimo njegovu svetkovinu, za koju se pripremamo trodnevnicom.
čETVRTAK, 2.LISTOPADA (od 17.20 do 20.00 sati)
o 9.30 - 17.50 sati: CJELODNEVNO KLANJANJE PRED PRESVETIM
o 17.50 sati: VEčER U čAST SV. FRANJI: trodnevnica i sveta misa
o 19.00 sati: Upoznajemo slavna imena Franjevačkog reda: sv. Ante, sv. Leopold Mandić, sv. Maksimilijan Kolbe, sv. Pio iz Pietralcine, o. fra Ante Antić.
IZVOR: SVETIšTE GOSPE SINJSKE

SINJSKE MAžORETKINJE PUTUJU U čEšKUSinjske mažoretkinje danas, 2. listopada, će otputovati u češku gdje će sudjelovati na Evropskom prvenstvu mažoretkinja u Brnu. Na prvenstvu će nastupiti 13 zemalja, a Hrvatsku će uz Sinjanke predstavljati i Split, Kaštela, Seget, Koprivnica, čakovec i Požega. Sinjske mažoretkinje,kao dio Hrvatske reprezentacije, predstavljat će Hrvatsku u šest različitih kategorija: dva grupna nastupa u kategoriji paradni marš dobne skupine mlađi juniori i juniori; tri dueta s rekvizitima kadeti (Ana Buljan i Stipana Domazet), juniori (Iva Budimir i Dora Vujanović), seniori (Anđela Plavša i Tea Milanović-Litre); te jednim solom nastupom mlađi juniori (Ana Vučić).
Natjecanje će trajati od 3. do 5. listopada.

SPORT

U zaostaloj utakmici 1. kola 2. Hrvatske rukometne lige za rukometašice sinoć je u Trilju odigrana utakmica u kojoj su rukometašice Sinja pobjedile ekipu Vrgorca 42:30.