Ponedjeljak, 2.10.2006.

GODIšNJICA MUZEJA CETINSKE KRAJINE

Muzej Cetinske krajine ove godine slavi pedesetu godišnjicu svoga osnutka. Tim povodom, od 10. do 13. listopada, Sinj će biti domaćin četverodnevnog znanstvenog skupa Hrvatskog arheološkog društva pod nazivom «Arheološka istraživanja u Cetinskoj krajini» na kojem će govoriti eminentni arheolozi iz cijele Hrvatske.
U okviru skupa održat će se i kolokvij «Uloga rimske vojske u procesu romanizacije provincije Dalmacije», a znanstvenici će posjetiti nekoliko lokacija na području cetinskoga kraja informirala nas je ravnateljica muzeja Cetinske krajine Anita Librenjak.
Muzej Cetnske krajine uglavnom posjećuju učenici osnovnih i srednjih škola sa našega područja.

POčELO UREđENJE GRADSKOG PARKA

Prema projektu hortikulturnog uređenja iz 1995. godine, projektanata Bračkovića, Lacića i Ugrina, a temeljem zaključka Gradskoga poglavarstva Grada Sinja, pristupilo se uređenju Gradskog parka. Radove u ovoj prvoj fazi izvode djelatnici poduzeća Vodovod i čistoća, a planira se sadnja oko 4 tisuće komada ukrasnog bilja. Voditelj vodovoda ćiro Poljak. Uređenje svih pet perivoja u parku nastavit će se i iduće godine, a planira se i izgradnja još jedne staze, na dijelu dječjeg parka.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima od danas do petka, od 8,00 do 15,00 sati bez električne energije bit će potrošači s područja općine Otok i to zaseoci Sladović, Katić i Marinović.

OBAVIJEST IZ SVETIšTA GOSPE SINJSKE

U crkvi čudotvorne Gospe sinjske večeras će se održati drugi dan trodnevnice povodom blagdana Svetoga Franje. Krunica i pobožnost svetom Franji počet će u 17 sati i 45 minuta, a sveta misa u 18,00 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još samo večeras u 20,00 sati prikazuje se američki akcijski film «Brzi i žestoki - Tokio drift», redatelja Justina Lina

SPORT

Nogometni klubovi Cetinskog kraja zabilježili su uspješne nastupe u četvrtoj HNL jug skupina- sjever. Hrvace su u Drnišu rezultatom 2 : 1 pobijedile DOšK. Na svom terenu Glavice su pobijedile Pag 5 : 3, a OSK je u Poličniku bio bolji od Vira 2 : 1. S po 12 bodova Hrvace i Glavice drže prvo i drugo mjesto u ligi dok je OSK na 6. mjestu s 5 bodova.

KOšARKAšKI TURNIR U TRILJU

Završen je košarkaški turnir u Trilju koji se igrao povodom Dana Grada. Košarkaši Alkara u finalu su pobijedili Cetinu rezultatom 79 : 63, dok je u utakmici za treće mjesto Posušje pobijedilo Solin 84 : 65.