Subota, 2.10.2004.

SVEčANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA VRLIKE

U Vrlici je jutros održana svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj su dodijeljene kolektivne nagrade Grada Vrlike županijskoj upravi za ceste Split, šRD šaran iz Vrlike i župnom uredu Vrlika. Prije sjednice predstavnici grada, braniteljskih udruga i političkih stranaka položili su vijence na središnji križ za sve poginule Vrličane.
Svečano je otvoren rekonstruirani dio županijske ceste Vrlika - Drniš od Maovica do štikova, koja Vrliku najkraćim putem spaja s auto- cestom Zagreb - Split.

TRILJ

Na području Trilja u kolovozu je evidentirano 909 nezaposlenih osoba koje se prijavljuju Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a od toga je 560 žena. Novoprijavljenih je bilo 54, zbog zaposlenja iz evidencije je brisano 18, a iz ostalih razloga 32 osobe. Triljskoj ispostavi u kolovozu je bilo prijavljeno i 109 nezaposlenih hrvatskih branitelja.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

U ponedjeljak će se održati 81. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja, za koju je predložen Dnevi red od 17 točaka. Pred članovima poglavarstva, između ostalog je Utvrđivanje prijedloga Odluke o komunalnom doprinosu, Utvrđivanje prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o priključenju na komunalnu infrastrukturu te Utvrđivanje prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o prometu na području Grada Sinja.

U ponedjeljak će se na sjednici gradskoga poglavarstva raspravljati i o Prijedlogu projekata komunalne infrastrukture Grada Sinja za koje se očekuju financijske potpore uz državnog i županijskog proračuna u 2005. godini, Prijedlogu Zaključka o ograničenom prikupljanju ponuda za izradu topografsko katastarske podloge za potrebe izrade projekta nogostupa u Donjim Glavicama, te Prijedlog zaključka o ograničenom prikupljanju ponuda za izvođenje radova uređenja nove parcele groblja u Glavicama.
Jedna od točaka Dnevnog reda je i razmatranje zahtjeva Vodovoda i čistoće d.o.o. Sinj za pribavljanje predhodne suglasnosti za promjenu cijene vode i odvoza smeća.

VRLIKA DANAS

Večeras od 19,00 sati u Vrlici je na programu nastup kulturno - umjetničkih društva, a od 20 sati i 30 minuta na Trgu dr. Franje Tuđmana bit će glazbeno - zabavni program.

Sutra u 10 sati i 30 minuta u Vrlici će se održati svečana sveta misa s procesijom, koju će predvoditi prof. fra Luka Tomašević. Prije svete mise obavit će se blagoslov novog župskog barjaka. Posljepodne u 18,00 sati održat će se sveta misa i blagoslov djece, koju će predvoditi fra Zoran Kutleša, gvardijan samostana Gospe Sinjske.

U Vrlici je upravo počela tradicionalna ulična utrka osnovaca i srednjoškolaca, a u 13,00 sati će početi 5. atletska ulična utrka na kojoj sudjeluju poznata imena hrvatske atletike, Paripović, Ljubojević, Ravić, Marojević, Kodžo, te od atletičarki Rajčić, Tošić, Pavičić, Poljak, Perišić, gaćina i Cikatić. Od 14,00 sati održavat će se turniri u malom nogometu i balotama.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još samo večeras u 18,00 sati prikazuje se film Harry Potter, 3 dio, Zatočenik Askabana. U 20,00 na repertoaru je engleska komedija " Baš kao Bekem".

SPORT

žRK Sinj danas igra utakmicu 2. kola. U Kninu se u 16,30 sastaje s RK Knin.
Rukometaši Kamička sutra u 16,00 sati u Splitu, u maloj dvorani na Gripama igraju utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem iz Dugog rata.

NK Junak danas u 13,30 sati igra utakmicu 8. kola 3 HNL - jug. Susret se igra na igralištu Primorca iz Biograda.

Utakmice 7. kola 1. žNL - Split igraju se sutra u 16,30. OSK igra u Otoku protiv Omladinca. NK Glavice gost je kod Croatie, a Tekstilac kod Mladosti. Hrvace su slobodne.

U sinjskoj športskoj dvorani sutra od 14,00 sati igrat će se utakmice 4. kola prve malonogometne lige Sinj

CRNA KRONIKA

Od 30. rujna od 17,00 sati do 1. listopada do 12,00 sati u mjestu Bisko iz farme, koju je vlasnik iznajmio tvrtki Purex d.o.o. iz Omiša, nepoznati je počinitelj ušavši kroz prozor s kojeg je pokidao žice, ukrao oko 360 tuka, prosječne težine oko 14 kilograma. šteta je procjenjena na oko 100 tisuća kuna. Policija traga za lopovom.

VRIJEME

Prevladava sunčano vrijeme s malom do umjerenom naoblakom. Mjestimice puše slab sjeverozapadnjak i zapadnjak. Tijekom noći palo je 8 litara kiše po metru četvornom. Temperatura zraka u Sinju u 8 sati bila je 14 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna kretat će se između 22 i 25 stupnjeva.