Subota, 2.09.2017.

Kod Husine jame održana komemoracija za nevine žrtve

U organizaciji samostana i svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske danas je kod Husine jame na Kamešnici služena sveta misa za sve žrtve komunističkog režima II. svjetskog rata i poraća.
Husina jama ponovno je, već 18. godinu za redom, bila mjesto okupljanja brojnih vjernika koji su molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast nevinim žrtvama koje su za vrijeme i poslije II. Svjetskog rata bačene u ovu jamu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Testiranje sustava za uzbunjivanje

Danas, 2. rujna u 12 sati bit će izvršeno testiranje sustava za uzbunjivanje jednoličnim tonom u trajanju od 60 sekundi – prestanak opasnosti, izvijestili su iz Centra 112 Split.
Testiranje sustava za uzbunjivanje izvršit će se na području grada Splita.
Također će se izvršiti testiranje sirena u slivu rijeke Cetine u vlasništvu HEP-a i na području Sv. Kajo i Vranjičko blato u vlasništvu INA-e, Solin terminal 1.
Iz Centra 112 Split mole građane za razumijevanje i da prilikom testiranja sustava za uzbunjivanje ostanu mirni.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Split osvojio rukometni turnir u Sinju

U okviru manifestacije ‘Sinjsko ljeto 2017.’ ,u organizaciji ŽRK Sinj jučer je odigran 23. Međunarodni memorijalni rukometni turnir ‘Sinj 2017.’, u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu s područja Cetinske krajine.
Uz organizatore ŽRK Sinj nastupili su ženski rukometni klubovi Split 2010, Petason&Vranjic, Trogir 58, Dugo Selo ’55 i Grude Autoherc.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR