Petak, 2.09.2016.

Komemoracija kraj Husine jame


U subotu, 3. rujna u 11 sati pokraj Husine jame na Vagnju, na planini Kamešnici, služit će se sveta misa za sve žrtve fašističkog i komunističkog terora II. svjetskog rata i poraća.
Svetu misu predvodit će i propovijedati don Ante Mateljan, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, redoviti profesor pri Katedri dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Uz don Antu koncelebrirat će svećenici s cetinskog i livanjskog područja.
Misa za žrtve fašističkog i komunističkog terora II. svjetskog rata i poraća kod Husine jame održava se od 1999. godine, a 2000. je na tom mjestu podignuta i spomen-kapela na čast Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski vatrogasci jučer imali pune ruke posla

Vatrogasci sinjskog DVD-a jučer su imali pune ruke posla.
Tijekom jutra vatrogasci su dva puta intervenirali zbog zapaljenog smeća u kontejnerima.

Oko 14 sati i 10 minuta izbio je požar u Priorici, u kojem je izgorjelo 0,7 ha niskog raslinja. Požar je ugašen u 17 sati, a gasilo ga je pet vatrogasaca s jednim vozilom.

U 15 sati i 10 minuta sinjski vatrogasci dobili su dojavu o požaru koji je izbio na području Rumina. Požar je gasilo sedam vatrogasaca s jednim vozilom, ugašen je u 16 sati i 55 minuta, a opožarena su 2 ha trave.

Posljednju intervenciju vatrogasci su imali u 18,30 sati kada su dobili dojavu o požaru na Radošiću, u zaseoku Gugići, gdje je izgorjelo 500 metara kvadratnih trave. Požar su gasila četiri vatrogasca s jednim vozilom, a ugašen je u 19 sati i 10 minuta.

IZVOR: WWW.FERATA.HR