Petak, 2.09.2011.

Državno prvenstvo u oranju

Na 9. natjecanju orača Republike Hrvatske Grad Karlovac, točnije farma ‘Šumbar’ Karlovačke mesne industrije, sutra će ugostiti 17 oračkih ekipa. Natjecanje majstora na traktoru s plugom organizira Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača (HUONO) uz suorganizaciju Udruge orača Karlovačke županije i Hrvatske poljoprivredne komore.
 Na natjecanju će sudjelovati i najbolji orači s područja Splitsko-dalmatinske županije. U disciplini pluga premetnjaka natjecat će se Zdravko Meter iz Prološca, a u disciplini pluga ravnjaka boje županije branit će Ante Čalo iz Košuta.
Pored orača natjecatelja, u Kralovcu će biti i ostali dio ekipe naše županije, odnosno suci u natjecanju - dipl. ing. Zvonko Balta i Žarko Kovačić, djelatnici županijske ispostave Hrvatske poljoprivredne komore.
Osim natjecanja, posjetitelji će imati priliku razgledati izloženu mehanizaciju te poljoprivredne proizvode.
Dodajmo kako će se iduće godine državno prvenstvo održati u Sinjskom polju.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Kamešnica' putuje u Slavoniju

KUD 'Kamešnica' Otok sutra nastupa u Slavoniji u Šljivoševcima na smotri folklora 'Suncokret mi urodio Diko', a u nedjelju u Slavonskoj Požegi na tamošnjoj smotri folklora.
Prošloga tjedna, 26. kolovoza KUD 'Kamešnica' i Udruga za očuvanje baštine Cetinskoga kraja nastupili su u Ninu gdje su na večeri folklora održali cjelovečernji program.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Odavanje počasti žrtvama



Sutra u 11 sati kod Husine jame na Kamešnici služit će se sveta misa zadušnica za sve nevine žrtve komunizma i fašizma, likvidirane i ubačene u ovu zloglasnu jamu tijekom II. svjetskog rata i poraća.
Sveto misno slavlje predvodit će fra Blaž Toplak, profesor Franjevačke klasične gimnazije u Sinju, uz koncelebraciju svećenika livanjskog i sinjskog dekanata. Organizator poziva žitelje Cetinskog kraja da dođu kod Husine jame i tako odaju počast nevinim žrtvama.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ribarska fešta na Peškariji

U organizaciji Sinjskog pučkog kazališta večeras će se na sinjskoj peškariji održati 2. Ribarska fešta.
Kako doznajemo od organizatora, pripremaju se velike količine ribe, a na meniju će se naći pastrva, lokarda i srdela. Pripremljene su i velike količine dobrog vina, pa dobra zabava ne bi smjela izostati.
U okviru fešte održat će se i tombola, s koje će 60% prihoda Sinjsko pučko kazalište donirati Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači. Početak 2. Ribarske fešte je u 19 sati, a organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

GRAD SINJ RASPISAO NATJEČAJ ZA PRODAJU ZEMLJIŠTA NA GOSPODARSKOJ ZONI KUKUZOVAC-SINJ

Dana 02. rujna 2011. godine gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof., raspisao je natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac, na području cijele I.- faze izgradnje zone. Ponude se primaju u roku 30 dana od dana   raspisivanja natječaja, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/708-627 ili 021/708-603, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja od 12 do 15 sati svakog radnog dana. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Sport

Subota 03.09.2011
Nogomet:
2. HNL, 3. kolo 19h Croatia Sesvete – Junak
3. HNL – jug, 2. kolo 17h Velebit – Hrvace
4. HNL - jug skupina 'B', 1. kolo 17h OSK – Mračaj

Ragbi:
MEĐUNARODNI TURNIR KADETA I JUNIORA „SINJ 2011“
Sutra u 15 sati na SC 'IvicaPoljk-Sokol i Andrija Alčić' održati će se 8. po redu ragbi turnir mlađih uzrasta (juniori i kadeti). Na turniru nastupaju ekipe iz Splita, Viteza i Tomislavgrada te domaćin RK Sinj.

Galopski sport:
Hipodrom Bihać
15-19h
Galopska priredba u Bihaću. 'Memorijal Alije Izetbegovića'. U 4 galopske trke sudjeluju grala klubova i pojedinaca s područja Cetinskog kraja.

Nedjelja 04. 09. 2011.
Nogomet:
17h Glavice – Sloga Mravinci

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

U cijeloj se zemlji vozi bez poteškoća i zastoja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog radova su zatvoreni:
- na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz prema Slavonskom Brodu,
- na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz prema Zagrebu.

Usporeno se vozi uz privremenu prometnu signalizaciju dionicom državne ceste D66 Barban-Most Raša.
Za sav promet zatvorene su državne ceste:
- D22 Novi Marof-Sudovec,
- D38 na dionicama Ruševo- Đakovo i Pleternica-Vesela
- D45 Veliki Zdenci-Hercegovac,
- D212 Zmajevac-Batina i
- D34 državna cesta kroz Slatinu.
IZVOR: HAK
...