Četvrtak, 2.09.2010.

MOLITVENI SUSRET ŽUPNIH ZAJEDNICA

U subotu, 4. rujna u 18 sati u Svetištu Gospe Sinjske mjesečni je molitveni susret svih članova župnih zajednica.
Zajednice u župi:  -  Franjevački svjetovni red/FSR, Franjevačka mladež/Frama, Molitveni vijenac "Kraljice obitelji", Marijina legija, Neokatekumeni.
Cilj susreta: jačanje župnog zajedništva i rast u vjeri.
Susret je otvoren i svim drugim zainteresiranim župljanima

HODOČAŠĆA U RUJNU 
Kroz tekući mjesec rujan 2010. župa i svetište Gospe Sinjske organiziraju za župljane sljedeća hodočašća:
Utorak, 7. rujna (21 sat)-HODOČAŠĆE U SOLIN
Srijeda, 8. rujna (6.30 sati)-HODOČAŠĆE U RAMU
Subota, 11. rujna (6.30 sati)-HODOČAŠĆE U UDBINU
Prijave su na samostanskoj portirnici ili u župnom uredu u Sinj
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

Priopćenje za javnost Gradonačelnika Sinja Ivice Glavana

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan oglasio se priopćenjem za javnost kako bi upoznao građane s najavama  ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije o namjeri otkazivanja Ugovora o radu djelatnicima. Priopćenje možete preuzeti ovdje.

Sastanak vjerovnika Dalmatinke Nove d.d. u stečaju

Danas, 2. rujna, će Odbor vjerovnika Dalmatinke Nove d.d. u stečaju oglasiti parcijalnu prodaju tvornice. Kako je rekla predsjednica Odbora Iva Radonja, članovi Odbora konzultirati će se i sa stečajnim upraviteljem Vedran Šeparovićem o mogućim ozbiljnim zainteresiranim kupcima tvrtke.

Misa zadušnica kod Husine jame

Provode se i posljednje pripreme za Svetu misu zadušnicu koja će se u subotu 04.rujna održati kod Husine jame,za sve nevine žrtve partizanskih zločina  za vrijeme Drugog svjetskog rata i poraća. Svetu misu  kod kapelice podignute u čast Čudotvornoj Gospi Sinjskoj predvodit će s početkom u 11 sati triljski župnik i dekan Cetinskog dekanata don. Stipe Ljubas.

Obavijest

Glazbena škola Jakova Gotovca obavijestila je kako će se prijamni ispit u Sinju održati 06. rujna u 11,00 sati, i to za instrumente: klavir, truba, harmonika, klaniret, saksofon i violina. Prijmani ispit u područnim školama u Otoku i Trilju održat će se 06. i 07. rujna, u 15,00 sati, i to za glasovir, gitaru, klarinet i harmoniku.

Stanje na cestama

Brza cesta Solin-Klis (D 1), zbog radova, bit će zatvorena od 17-17,30h i od 22-22,30h. Obilazak je starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK