Utorak, 2.09.2008.

ISPLAćENE PLAćE RADNICIMA DALMATINKE ZA SRPANJ 2008.Nakon što su radnici Dalmatinke Nove jučer dobili obavijesti o uplati zaostale plaće za srpanj 2008., plaća je većini radnika danas stigla na račun. Kako nam je kazala čelnica Nezavisnog sindikata Iva Radonja, prekinuti su svi dogovori s poslodavcem po pitanju izrade programa zbrinjavanja viška radnika. Dogovori će se nastaviti kad poslodavac podmiri sva dugovanja spram radnika.

OBAVIJEST

Grad Sinj sufinancirat će kupnju udžbenika učenicima 3. i 4. razreda srednjih škola, koji imaju prebivalište na području Grada, a čija mjesečna primanja ne prelaze 700,00 kuna po članu obitelji. Zamolbe se podnose do 12. rujna, na obrascu kojeg zainteresirani mogu dobiti u zgradi Gradske uprave, u Odjelu za društvene djelatnosti, radnim danom od 08,00 do 14,00 sati.

OBAVIJEST ZA UčENIKE I STUDENTE

Učenici i studenti koji koriste subvenciju mjesečne karte za prijevoz u lokalnom međugradskom prijevozu trebaju u Odjel za društvene djelatnosti donijeti na ovjeru Potvrdu o upisu u novu školsku, odnosno akademsku godinu. Uz potvrdu su dužni priložiti preslik osobne iskaznice ili preslik osobne iskaznice roditelja.

OBAVIJEST

Povodom početka školske godine u nedjelju, 7. rujna, će se u Svetištu Gospe Sinjske služiti sveta misa i zaziv Duha svetoga za blagoslovljen početak školske godine. Misa za osnovnoškolce je u 9 sati, a za srednjoškolce u 11.30 sati.

Iz župnog ureda najavljuju kako župa Gospe Sinjske organizira u nedjelju-uoči Male Gospe hodočašće u Vepric. Prijave se vrše u župnom uredu. Istoga dana hodočasti se pješice Gospi u Solin. Polazak je iz svetišta u 23 sata. U ponedjeljak, 8.rujna, hodočastit će se i Gospi u Ramu. Svi zainteresirani mogu se prijaviti u župnom uredu.

SPORT

Danas se igra 3. kolo 3. HNL - jug. Hrvace u 17,00 sati gostuju u Raštanima kod istoimenog kluba. Sutra, 3. rujna, se igra 3. kolo 2. HNL u kojem Junak na svom terenu u 17,00 sati dočekuje ekipu Mosora.

škola košarke "Alkar Sinj" nastavlja s radom. Upisi se vrše ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 20 sati u maloj dvorani kod kina i to za uzraste rođene od 1995. do 2000. godine.