Subota, 2.09.2006.

ODRžANA 36. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA


Dana 01. rujna 2006.g. (petak) s početkom u 13,00 sati u prostorima Gradske vijećnice Grada Sinja održana je 36. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:

1. Usvojen je Prijedlog Programa poticanja i promicanja poduzetništva početnika u Gradu Sinju za 2006.godinu - II DIO, tj. raspisat će se natječaj za kreditiranje poduzetnika za što je namijenjeno 700.000,00 kuna.

2. Izvješće Povjerenstva za otvaranje ponuda po natječajima koje raspisuje Gradsko poglavarstvo;
Za izgradnju nogometnog i ragbi igrališta na šC "Trnovača" Sinj izabrana je tvrtka "Cestar" d.o.o. iz Splita sa cijenom od 3.896.585,82 kuna.

Za nabavu i ugradnju klima uređaja za Gradsku upravu izabrana je tvrtka "Ninoterm" Sinj.

3. Usvojen je prijedlog Zaključka o ograničenom prikupljanju ponuda za uređenje pješačke staze uz ćosin potok (kod gimnazije);

4. Usvojen je prijedlog Zaključka o ograničenom prikupljanju ponuda za uređenje pješačke staze Boričevac - Pelimovac;

5. Usvojen je prijedlog Zaključka o raspisivanju natječaja za korištenje javnih površina i ostvarivanje prava prvootkupa štandova u Sinju;

6. Usvojen je prijedlog Zaključka o osiguranju sredstava za obilježavanje godišnjice 126. brigade Hrvatske vojske te je za tu svrhu izdvojeno 10.000,00 kuna.

7. Prihvaćen je prijedlog Zaključka o odobravanju iznosa od po 500,00 kuna za sufinanciranje kupnje udžbenika učenicima prvih razreda osnovnih škola s područja Grada Sinja iz obitelji s troje i više djece i učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Grada Sinja iz obitelji kojima prihod po članu ne prelazi 600,00 kuna za šk. god. 2006/07;

8. Prijedlog Zaključka po zahtjevu za uvođenje u posjed stana u Sinju je usvojen.

9. Razmotren je, i odbačen kao neosnovan, prigovor poduzeća "Vrisak" d.o.o iz Sinja na Zaključak o odabiru ponude po Javnom natječaju za davanje u zakup poslovnog prostora u Gradu Sinju

10. Razmatrena su dva prigovora na Rješenje o prijamu na rad komunalnog inspektora na određeno vrijeme. Prigovor željka čarića je odbačen, jednoglasno, kao neosnovan. Prigovor Nevena Peše je odbačen, sa 4 glasa za i 1 glas suzdržan, kao neosnovan.

11. Usvojen je prijedlog Zaključka o stavljanju izvan snage Zaključka o sudjelovanju Grada Sinja u troškovima javnog prijevoza članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata;

12. Odobreni su zahtjevi za komunalno opremanje stambene građevine Marka Bilandžića i Dušana ćurkovića.

13. Zahtjev za oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa Velimira Vučića je odložen za razmatranje do faze završetka gradnje objekta tj. kada to bude nužno.

14. Zahtjev za smanjenje najamnine za korištenje javne površine Branka Alebića nije prihvaćen.

15.Tvrtka "LIST" d.o.o iz Splita je izabrana za utvrđivanje vlasničkih udjela Grada Sinja u poduzeću "Autoprijevoz" Sinj.

16. Za djecu poginulih hrvatskih branitelja odobreno je 5.000,00 kuna za odlazak na "Susrete djece 2006." Za susret dobrovoljnih davalaca krvi Gradsko društvo Crvenog križa dobilo je 3.000,00 kuna.

STANJE I PROHODNOST CESTA

Na autocesti A1, Split- Zagreb, u smjeru unutrašnjosti promet je izuzetno gust. Pred tunelom Sveti Rok kolona vozila duga je oko 7,5 km, i kreće se brzinom 30 km/h. Na prolaz tunela čeka se oko sat vremena. U smjeru Dalmacije promet teće nesmetano. Na naplati Lučko, na izlazu s autoceste, kolona vozila duga je oko 2 km.
IZVOR. HAK

VRIJEME

Pretežno sunčano i ugodno toplo. Vjetar slab, na Jadranu mjestimice umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26, na Jadranu između 25 i 28 C.st.

IZVOR: meteo.hr