Petak, 2.09.2005.

POčINJE šKOLSKA GODINA

U ponedjeljak 5. rujna započinje nova školska godina 2005./2006. za učenike osnovnih i srednjih škola.

Osnovnu školu fra Pavla Vučkovića ove godine pohađat će 69 prvašića u tri razredna odjeljenja, u područnoj školi Brnaze upisano ih je 22, dok je u Turjacima 18 novih učenika. Raspored učenika prvih i petih razreda po odjeljenjima može se pogledati već danas na panou u predvorju škole.


U ponedjeljak u 8 sati u osnovnu školu fra Pavla Vučkovića trebaju doći učenici smjene B, a učenici A smjene od 14 sati. Prigodnu priredbu i domjenak za upoznavanje sa školom priredlili su nastavnici za prvašiće koji u ovu sinjsku školu trebaju doću u 10 sati, dok će prijem učenika prvog razreda u Brnazama biti u 9, a u Turjacima u 8 sati.

105 novoupisanih prvašića je i u osnovnoj školi Ivana Lovrića, od tog broja njih 29 je u područnom odjeljenju u Glavicama, dok je u Radošiću upisano tek 4 učenika prvog razreda. Učenici od 2 do 8 razreda po raspored sati trebaju doći u 8 sati, dok će prijam prvašića biti u 10 sati. Napomenimo i to kako je škola Ivana Lovrića u Sinju jedina već prošle godine ostvarila uvjete da djeca pohađaju nastvu u samo jednoj i to jutarnjoj smjeni.


Prvi dan učenici osnovne škole Marka Marulića trebaju doći prema slijedećem rasporedu - učenici smjene A u 8 sati, a smjene B u 9. Učenici prvog razreda kojih je u toj školi 59 u Sinjskoj matičnoj školi trebaju doći u 10 sati. U područnom odjeljenju u Karakašici upisano je 13 prvašića dok ih je u čitluku 20 i Lučanima 5.


Prvi tjedan nastave u jutarnju smjene osnovne škole Marka Marulića idu učenici smjene B, napominje ravnatelj Josip Borković.

što se tiče popunjenosti kapaciteta razrednih odjeljenja u tehničkoj školi, ravnatelj Jozo Radić ističe kako slobodnih mjesta u toj školi ima u tri odjeljenja i to na četverogodišnjem programu za računalnog tehničara - tri slobodna mjesta, dok je za zanimanje strojarskog tehničara slobodno još jedno. Od togodišnjih zanimanja nisu popunjena tri mjesta za zanimanje vozač.

OBAVIJEST IZ POLICIJSKE POSTAJE SINJ

Od ponedjeljka, 5. rujna, zbog prelaska na novo zimsko radno vrijeme od 8 - 16 sati djelatnici u šalter sali Policijske uprave prijavništvo, odjavništvo, osobne iskaznice, putne isprave- radit će sa strankama od 8,30 do 15 i 30 sati. Iz policije nas informiraju kako će i uredi za upravne poslove raditi od 11, 30 do 15 i 30 sati svakim radnim danom.

MISA ZADUšNICA NA VAGNJU

Sutra, 3. rujna, kod Husine Jame na Kamešnici u 11 sati održat će se sveta misa za sve žrtve komustičkog terora ističe gvardijan Fra Zoran Kutleša. Misu će predvoditi župnik Fra Neven Pavlinušić, a iz svetišta pozivaju vjernike uz osiguran prijevoz da molitvom i sjećanjem iskažu počast mučenicima terora. Autobus polazi u 9 sati ispred Konzuma.


Povodom blagdana Male Gospe 7. rujna gvardijan potvrdjuje i hodočašće prema Rami kao i svetištu u Vepric. Ovih dana prikuplja se pomoć za izgradnju crkve Hrvatskih mučenika u Udbini te se najavljuje i odlazak na svečanost postavljanja i blagoslova kamena temeljca.

VRIJEME

Toplo i sunčano i u nastavku dana. Temperatura zraka izmjerena u 8 sati iznosila je 17 stupnjeva Celzijevih.