Utorak, 2.08.2022.

Jučerašnje prove pripale Ivi Zorici


Alkarskim provama na trkalištu započeo je alkarski tjedan. Pred velikim brojem gledatelja održane su prove na kojima je najuspješniji bio Ivo Zorica koji je sakupio 8 punata. Njegovo koplje 2 puta pogodilo je sridu, a jednom u dva. Sridu su još pogodili alajčauš Ivica Filipović Grčić, Jure Domazet Lošo, Pavao Prolić, Frano Talaja, Mihovil Župa, Nenad Marić i Frano Ivković. Pored 9 srida, u dva je pogođeno 11, a u jedan 15 puta. Nakon prova, alkari su po prvi put povratak na Hipodrom imali preko središta grada. Današnje prove danas također počinju u 18 sati, a sa provama bi trebali početi i alkarski momci.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Meštrović i Sikirica u Galeriji Sikirica


Posljednjih dana Sinjani i Sinjanke i njihovi gosti ne znaju kamo bi prije – od kazališnih predstava, filmskih projekcija, glazbenih večeri, festivala, sportskih događanja – ‘Dani Alke i Velike Gospe 2022.’ osigurali su ponešto za svačiji ukus, a ljetni šušur u potpunosti je obuzeo čitav grad.

U moru događaja, svakako vrijedi istaknuti pravu pravcatu ekskluzivu – u četvrtak, 4. kolovoza u 19 sati, u Galeriji Sikirica otvara se velika izložba ‘Meštrović i Sikirica – portreti suvremenica i suvremenika’. Sinjska publika dobit će tako izvanrednu priliku upoznati se s opusom Ivana Meštrovića, jednim od naših najslavnijih i najznačajnijih umjetnika svih vremena. Na izložbi će biti prikazano šesnaest skulptura iz zbirki Muzeja Ivana Meštrovića (Split, Zagreb), Gliptoteke HAZU (Zagreb), Nacionalnoga muzeja moderne umjetnosti (Zagreb), Galerije umjetnina (Split) te posuđenih od dr. sc. Mate Meštrovića, koje pružaju uvid u intrigantne društvene, umjetničke i političke veze Ivana Meštrovića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR