Ponedjeljak, 2.08.2021.

U Sinju održana Specijalna izložba lovnih pasmina pasa VI i VII F.C.I. skupine


Istarski kratkodlaki gonič DON TIGAR OD DŽANKA, vl. Željka Džanka iz Žrnovnice pobjednik je Specijalne izložbe pasa 2021. Sinj.

Kinološko društvo Sinj dugi niz godina, u sklopu programa Dani Alke i Velike Gospe, organizira izložbe pasa,prvenstveno lovnih pasmina. Tako je bilo i ove godine.
Dana 31.07.2021. godine održana je Specijalna izložba pasa VI i VII F.C.I. skupine s početkom u 9.45 sati na gradskom Hipodromu. Uvodnu riječ je dao predsjednik KD Sinj Dragan Modrić, dok je zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, također vlasnik i uzgajivač pasa, dao kraći osvrt na važnost ove manifestacije naglasivši bit druženja kinologa i lovaca, kao i uzgoja čistokrvnih pasa obećavši izdašniju podršku Grada Sinja jer brojnost posjetitelja i ovo što smo vidjeli na terenima gradskog Hipodroma to zaslužuje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Galeriji Sikirica otvorena izložba Poklonstvo Sinju Matka Trebotića


Sinoć je u Galeriji Sikirica otvorena dugoočekivana izložba ‘Poklonstvo Sinju’, jednog od naših najuvaženijih i najpriznatijih umjetnika, Matka Trebotića.
Ovo je prvi put da Trebotić u pola stoljeća dugoj karijeri izlaže u Sinju, i što je još važnije, da izlaže u čast Sinju. Posjetitelje je prigodnim riječima pozdravila voditeljica Galerije Sikirica Dragana Modrić koja je izrazila zadovoljstvo što je Galeriji pripala čast biti domaćinom ove sjajne izložbe, a potom su se posjetiteljima obratili i kustosi izložbe – uvaženi povjesničari umjetnosti Branko Franceschi i Milan Bešlić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR