Četvrtak, 2.08.2018.

Održano tradicionalno hodočašće svećenika, redovnika i redovnica Cetinske krajine


Svećenici, redovnici i redovnice, bogoslovi i kandidati u odgojnim zavodima koji su rodom iz Cetinske krajine, u srijedu 1. kolovoza 2018. godine, hodočastili su u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske.
Slavlje je započelo pokorničkim bogoslužjem u 10.30 sati koje je predvodio mons. Petar Palić, bračko – hvarsko – viški biskup. Poslije pokorničkog bogoslužja uslijedila je procesija, a potom i euharistijsko slavlje kojim je predsjedao mons. Petar Palić, uz koncelebraciju fra Petra Klapeža, gvardijana i upravitelja Svetišta Gospe Sinjske, don Stipe Ljubasa, dekana Cetinskog dekanata i fra Perice Maslaća, župnika Župe Gospe Sinjske. U slavlju svete mise koncelebriralo je još trideset svećenika. Na početku svete mise O. gvardijan je pozdravio biskupa Petra Palića, sve prisutne svećenike, redovnike i redovnice
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Jukić: Ponosni smo što se Alka održava na dan obilježavanja 23. obljetnice Oluje


U ovim kolovoškim danima Sinj nakratko postaje društveno i političko središte Hrvatske, a razlog je jasan – u pitanju je održavanje Sinjske alke, kada u središte Cetinske krajine dolazi cijeli državni vrh.
Mnogo je posla tijekom cijele godine, a posebno u ovim alkarskim danima koje odrađuje Alkarsko društvo. Na čelu svih tih aktivnosti je dr. Stipe Jukić, kojemu je ovo četvrti mandat na čelu UO VAD-a.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR