Utorak, 2.08.2016.

Otvorena izložba likovne udruge ‘Signum Art’


U Brnaškoj ulici sinoć je upriličeno otvorenje izložbe slika i skulptura Likovne udruge ‘Signum art’.
Na izložbi su postavljeni radovi članova Udruge koji su nastali tijekom posljednjih 12 mjeseci: Davora Ivkovića, Damira Jenjića, Ivice Zorice i Perice Jagnjića, te dva kipara Andrije Vučkovića i Duje Jurkovića. Na zidovima izložbenog prostora postavljeno je 28 umjetničkih dijela sinjskih slikara.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kopljanici ovogodišnje Alke: Sve je isto kao laniAlkarski vojvoda mr. Ante Vučić odredio je alkare kopljanike i ostale sudionike alkarske povorke na 301. alkarskim svečanostima.
Za slavodobitnika 301. Alke nadmetat će se 17 alkara: ajal-čauš Ivica Filipović Grčić, zamjenik alajčauša Mario Šušnjara, Kristijan Bikić, Josip Čačija, Jure Domazet Lošo, Alen Filipović Grčić, Hrvoje Filipović Grčić, Denis Gugić, Andrija Hrgović, Dušan Ivandić, slavodobitnik 300. Alke Frano Ivković, Nenad Marić, Tino Radanović, Ante Runje, Petar Tomašević, Ante Zorica i Ivo Zorica.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mješoviti zbor Grada Sinja i gosti održali tradicionalni koncert u Sinju


Mješoviti zbor Grada Sinja i ove je godine, u okviru ‘Dana Alke i Velike Gospe’ održao koncert na kojem su nastupili i njihovi gosti.
Ove godine gosti Mješovitog zbora Grada Sinja bili su tenor zagrebačkog HNK Zlatko Jelinčić i operni solisti splitskog HNK, tenor Špiro Boban i bas Božo Župić, koji su nastupili u pratnji korepetitorice Rozarije Mimica.
U prvom dijelu koncerta izvođači su pripremili operni program, koji je nastavljen kanconama, da bi završio trima domoljubnim pjesmama, od kojih izdvajamo finale od Zrinjskoga ‘U boj u boj’. Brojna publika bila je oduševljena izvedenim programom.
Mješoviti zbor Grada Sinja, na čelu s voditeljicom Marijom Župić, zahvaljujui se svojim gostima Zlatku Jelinčiću – tenoru, Špiru Bobanu – tenoru, Boži Župiću – basu, korepetitorici Rozariji Mimici, te Jeleni Pavić, stručnoj voditeljici programa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR