Petak, 2.08.2013.

Alen Filipović Grčić slavodobitnik 298. bare

Slavodobitnik 298. bare  je Alen Filipović Grčić sa 8 punata.

VII. SMOTRA FOKLORA POVODOM DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DANA HRVATSKIH BRANITELJA TE 18. OBLJETNICE VRO "OLUJA“

Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ i Grad Knin povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 18. obljetnice VRO „Oluja“ organiziraju 3. kolovoza 2013. godine VII. po redu Smotru folklora. Mimohod društava kreće od trga dr. Ante Starčevića do trga Oluje i nazad u 19,30 sati, a s početkom u 20,00 sati Društva kreću s nastupima.
Na ovoj VII. Smotri folklora nastupa 11 kulturno-umjetničkih društava s područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Domaćin smotre je HDK Napredak koji je uz Grad Knin i organizator smotre. Na ovoj smotri folklora moći će se čuti stari napjevi, vidjeti prikazivanje starih običaja, plesovi i izvorna kola te izvorno tradicijsko blago krajeva iz kojih ova društva dolaze.
Ovim putem pozivamo sve Kninjanke i Kninjane, ali i sve ljude dobre volje iz cijele Šibensko-kninske županije da dođu u Knin i pogledaju ovu smotru folklora.
Izvor: http://www.knin.hr/

Obavijest za poljoprivredne proizvođače

Poljoprivredni proizvođači koji proizvode i prodaju svoje proizvode nemaju zakonsku obvezu izdavanja računa za prodaju svojih proizvoda, kako na tržnici tako ni na veletržnici.  Međutim, da bi mogli legalno prodavati svoje proizvode, trebaju biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava (OPG), Upisnik trgovaca voćem i povrćem,  obrađivati poljoprivredno zemljište ucrtano u ARKOD-sustav, te voditi evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja.
Poljoprivredni proizvođači kojima prilikom prodaje kupac (restoran, trgovac, obrt ) zahtijeva izdavanje dokaza o prodaji  radi pravdanja ulaza robe, izdaju robu preko otkupnog bloka.
Za detaljnije informacije možete se javiti u Ured poljoprivredne savjetodavne službe.
mr.sci. Ivana Župić
ul. Stjepana Gunjače 12, tel.823-003
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras festival ‘Klape Gospi Sinjskoj’

Festival  marijanske duhovne klapske pjesme Klape – Gospi Sinjskoj održat će se  večeras u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju s početkom u 21 sat.
Festival je 2009. god. pokrenuo organizacijski odbor za proslavu 300. obljetnice čudesne obrane Sinja nad kojom je pokroviteljstvo preuzeo Hrvatski sabor, uz niz projekata tijekom sedmogodišnje priprave za proslavu obljetnice (2015.).
Ove godine na repertoaru festivala je 17 novih marijanskih skladbi, koje su ovu prigodu prilagođene klapskom izričaju. Festival će izravno prenositi neke radijske postaje, a Hrvatska televizija snimku festivala emitirat će na blagdan Velike Gospe.
Iako novijeg datuma, festival Klape Gospi Sinjskoj prepoznat je  u glazbenom svijetu. Albumi s Festivala 2009. i 2010. u izdanju Croatia Recordsa nominirani su za nagradu Porin 2010., 2011. i 2012. u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe, dok je album s Festivala 2011. nominiran u kategoriji najboljeg albuma, a 2012. nominiran u kategoriji klapske glazbe.
IZVOR: WWW.FERATA.HR