Četvrtak, 2.08.2012.

Ovog vikenda - najveća proslava Dana Pobjede i Domovinske Zahvalnosti i Dana Hrvatskih Branitelja u ČavoglavamaOstalo je još samo nekoliko dana do održavanja najveće proslave Dana Pobjede i Domovinske Zahvalnosti i Dana Hrvatskih Branitelja Čavoglavama. Budući da ova tradicionalna i popularna proslava ima čvrste i rekordne posjete i ove se godine očekuje vrlo velik broj posjetitelja iz zemlje i inozemstva.

Vjerski, glazbeni, sportski i etno program u Čavoglavama sačinjen je od:

10:00h Sv. Misa za sve poginule hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana (u crkvi sv. Ilije u Kljacima)

16:00h Bikerski defile Drniš – Čavoglave

19:00h Mimohod povijesnih postrojbi HV-a

17-21h Etno program (pored crkve)

17-19h Sportski program (malonogometne utakmice na školskom igralištu)

19:00h Viteška igra Kumpanjija iz Smokvice - 19:30h Edukativno predavanje o „Oluji“ (na školskom igralištu)

20-21h Sportski program (malonogometne utakmice na školskom igralištu)

21:00h  veliki koncert – NASTUPAJU: Thompson, Željko Bebek, Opća Opasnost, Mate Bulić

24:00h vatromet

Uz to u Čavoglavama će se cijeli dan održavati i nastupi mažoretkinja, limene glazbe i tamburaških sastava.

Rođendanski spektakl klape SinjSpektakularnim koncertom na Gradskom stadionu Klapa Sinj sinoć je proslavila 30 godina svog postojanja i uspješnog rada. Koncert, koji je trajao gotovo tri sata, pratilo je oko pet tisuća ljubitelja klapske pjesme. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Danas počinje 'Sinjski sajam sela'

U okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe' na Trgu dr. Franje Tuđmana danas počinje 3. Sinjski sajama sela. Sajam je organizirala Turistička zajednica Grada Sinja, a svečano otvaranje upriličit će se večeras u 20 sati i 45 minuta.
Tijekom trodnevne manifestacije biti će izložene tradicijske, ekološke i etnološke vrijednosti hrvatskog sela. Večeras u 19 sati održat će se 2. po redu prvenstvo svita u pečenju Sinjskog uštipka. Sutra će svoje proizvode izlagati vinari, a za subotu je predviđeno natjecanje u spremanju sinjskih arambaša.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Eko-patrole u akciji

U nizu projekata koje provodi Turistička zajednica grada Sinja, započele su i aktivnosti 'Eko-patrole'. Članovi udruge izviđača 'Vitezovi' vrše ophodnje u okolici grada, po Sinjskom polju i uz Cetinu. Vožnjama biciklom mogu doći i do najskrovitijih mjesta, koja su na žalost prostori gdje neodgovorni pojedinci odlažu otpad. Poznato je da divljih deponija ima jako mnogo, a cilj ovih patrola je da se lociraju, opišu i fotodokumentiraju. Na taj način bit će upoznate odgovarajuće gradske službe, koje bi trebale žurno reagirati. Grad nam je lijep, ali periferija, polje, obližnje vododerine i neobradive površine pune su smeća. Pazimo na naš okoliš i vode, jer to je zalog boljeg života.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Junak poražen u Šibeniku

U zatvorenoj trening utakmici (zbog Šibenikove suspenzije) na Šubićevcu domaćin Šibenik, dojučerašnji prvoligaš, pobijedio je sinjski Junak rezultatom 2:0. Domaćin je imao terensku inicijativu i bolje prilike, prvenstveno u prvom poluvremenu, dvije je realizirao i zasluženo slavio.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Likovna kolonija galerije 'Plamenac'

U okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe' večeras u 20 sati u Alkarskim dvorima upriličit će se otvaranje izložbe i likovne kolonije galerije Plamenac, koja će na izložbi prikazati svojih 6 skulptura. U likovonoj koloniji sudjelovat će akadamski kipari Stipe Sikirica, Josip Marinović, Kuzma Kovačić i Tomislav Kršnjavi.

U petak od 9 do 12 i od 18 do 20 sati, te u suboru od 9 do 12 sati četiri kipara izrađivat će skulpture na temu Alke i Velike Gospe, a njihove radove uživo će moći pratiti i svi posjetitelji.
Prilikom otvaranja u glazbenom dijelu programa nastupit će Sanja Erceg Vrekalo i Josip Dragnić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR