Utorak, 2.08.2011.

Priopćenje Gradskog odbora SDP-a Sinj

HDZ zna cijenu zdravlja

Poštovane sugrađanke i sugrađani,
naprosto ne možemo,a da ne reagiramo na jučerašnji "posjet" ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića prostorijama županijske ispostave Doma zdravlja sa posebnim naglaskom na "posjet" novootvorenom sinjskom rodilištu.
Sam posjet ministra Milinovića i sve rečeno prilikom tog "posjeta" nažalost spada u dobro nam znani predizborni folklor u režiji HDZ-a.
...

Otočani pobjednici turnira 'Maligana'

Pobjednici turnira na male branke 'Sinjski maligani 2011.' je ekipa Torcida CB Johnny Otok. Oni su u finalu pobjedili ekipu Bony Pony rezultatom 4:3. Treće mjesto pripalo je Pekari Šaribok.
 Najboljim igračem ovogodišnjeg turnira Maligana proglašen je Niko Bašić iz Torcide Otok, dok je najbolji strijelac Goran Vujević iz ekipe Fast food Popaj.

Na sinoćnoj završnici turnira dodjeljene su plakete 'Dite maligana', koja se dodjeljuje najborbenijim igračim Junaka i Alkara u prošloj sezoni. Ovogodišnji dobitnici plaketa su nogometaš Junaka Jure Gale i košarkaš Alkara Mirko Modrić.

U revijalnom dijelu odigrana je košarkaška utakmica između veterana Alkara i Maligana, koja je završena rezultatom 35:35.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vojvoda odredio alkare kopljanikePred polazak na trkalište jučer poslijepodne okupljenim alkarima na Hipodromu vojvoda mr. Ante Vučić obznanio je svoju odluku tko će biti alkari kopljanici, a tko ostali dio alkarske povorke ovogodišnjih 296. alkarskih nadmetanja. Prije nego je pročitao svoju odluku, Vučić je naglasio da njegovu  odluku moraju primiti viteški i dostojanstveno. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Milinović posjetio sinjsko rodilište

Ministar zdravstva dr. Darko Milinović danas je posjetio sinjsko rodilište. Osim ministra Milinovića u Sinju su, između ostalih, bili državni tajnik u Ministarstvu zdravstva dr. Ante Zvonimir Golem, ravnatelj KB Split dr. Dujomir Marasović i dožupan splitsko-dalmatinski Visko Haladić. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mirni prosvjed radnika Dalmatinke


Radno neangažirani radnici Dalmatinke d.d. u stečaju i Dalmatinske Nove d.d. u stečaju ograniziraju mirni prosvjed, koji će se održati u nedjelju, 7. kolovoza na Trgu dr. Franje Tuđmana.
Radnici su se na mirni prosvjed odlučili zbog neisplaćenih plaća i otpremnina. Od 2011. godine 853 radnika potražuje 50 milijuna kuna. Do sada ima je isplaćeno samo 5% traženog iznosa, a svi dosadašnji pregovori, prosvjedi i blokade bili su neuspješni. Održavanjem mirnog prodvjeda na dan 296. Alke, organizatori žele upozoriti državni vrh, koji će toga dana biti u Sinju, na neriješenu sudbinu radnika Dalmatinke.
U 13 sati i 30 minuta radnici će se okupiti ispred tvornice Dalmatinka, odakle će se uputiti na Trg dr. Franje Tuđmana, gdje će u 14 sati početi mirni prosvjed.
Organizatori ističu kako će prosvjed biti dostojanstven, bez vrijeđanja i ometanja alkarskih svečanosti, a pozivaju sve građane koji ih žele podržati da im se pridruže.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjani prvi na Buškom jezeru

Samo dan prije službenog početka priprema za jesensku ragbi sezonu u nedjelju  31. srpnja, na Buškom jezeru sinjski ragbijaši su osvojili još jedan turnir na pijesku. Da uspjeh bude i veći pobrinula se druga ekipa RK 'Sinja' osvojivši treće mjesto na istom turniru.
 Ragbi klub 'Tomislav' i udruga 'Dobri ljudi' u okviru cjelodnevnog  sportsko zabavnog programa, u kojem su se sudionici okušali u plivačkom maratonu, ragbiju  i odbojci na pijesku, održala je ove nedjelje, zbog nevremena, odgođeni program koji je bio predviđen za prošli vikend.
Tako su Sinjani uspješno završili revijalnu sezona ragbija na pijesku s osvojena dva prva i dva druga mjesta. Vrijeme ja za 'pravi' prvoligaški ragbi koji će ove jeseni biti itekako prisutan na sportskom centru u Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na većini cesta vozi se bez poteškoća, a zastoji su mogući u blizinama turističkih središta duž obale te na cestama gdje traju radovi. Vozače molimo za strpljenje.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).

Do 19. kolovoza u 18 sati zbog radova zatvorena je državna cesta D34 kroz grad Slatinu. Obilazak za osobna vozila je: Slatina(D2)-Nova Bukovica(ŽC4045)-Miljevci(ŽC4038)-Čađavica(D34), a za teretna: Slatina (D2)-Našice(D53)-Donji Miholjac (D34) i dalje prema Osijeku.
IZVOR: HAK
...