Ponedjeljak, 2.08.2010.

Predpremijera dokumentarnog filma ratnog snimatelja Petra Malbaše

Sutra, 3. kolovoza,s početkom u 21 sat u Alkarskim dvorima bit će predpremijera dokumentarnog filma ratnog snimatelja Petra Malbaše. Ovaj film prikazuje ratne snimke Petra Malbaše u 5 godina Domovinskog rata. Film je posveta svim hrvatskim braniteljima i traje 50 minuta, a posebno onima koji su svoje živote ostavili na oltaru Domovine. Isto tako ovaj film je i posveta ratnom novinaru HTV Jošku Martinoviću koji je prvi od novinara ušao u Knin za vrijeme operacije Oluja, istaknuo je Malbaša.
Inače ovaj će film na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti u četvrtak 05. kolovoza na svom prvom programu od 20,10 sati prikazati i HTV.

"Alka kroz povijest"

Sutra, 3. kolovoza, će se u Galeriji Galiotović otvoriti izložba „Alka kroz povijest“, foto-video udruge Sinj. Početak je u 21,00 sat

295. Sinjska alka

Pred sinjskim alkarima posljednji su dani priprema za ovogodišnju 295.  Alku.
Vojvoda Ante Vučić poslijepodne će na Hipodromu obznaniti imena 17 alkara kopljanika koji će se nadmetati za slavodobitnika Alke, odabrat će svoga ađutanta i pratitelje Barjaka. 
Nakon toga alkari će se kroz grad uputiti na Alkarsko trkalište gdje će u 18,00 sati početi „prove“.
Alkarima će se danas, prvi put od početka priprema, pridružiti i alkarski momci.

Obavijest

Grad Sinj će i ove školske godine sufinancirati kupnju udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području Sinja kojima prihod po članu obitelji za mjesec prije podnošenja zamolbe ne prelazi iznos od 700,00 kn, a ne ostvaruju ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi. Novčane iznose kojima će se sufinancirati kupnja udžbenika utvrdit će Socijalno vijeće Grada Sinja.
Zamolbe se predaju u pisarnicu Grada osobno ili poštom najkasnije do 03. rujna 2010. godine.

"Dani Alke i Velike Gospe"

U okviru „Dana Alke i Velike Gospe“ na Trgu kralja Tomislava u Sinju, u 21,00 sat nastupit će KUD Ilinden iz Bitole u Makedoniji, u organizaciji Makedonskog kulturnog centra Split.

Obavijest

Brza ceste Solin – Klis i danas će povremeno biti zatvrana za sav promet zbog radova. Od 13,00 do 13,30 i od 23,00 do 23,30 promet će se preusmjeravati na Staru klišku cestu

Obavijest

Zbog radova izgradnje fekalne kanalizacije naselja Dugopolje i Klis, državna cesta D1, poddionica čvor Grlo – Dugopolje, bit će zatvorena za sav promet na maksimalno 5 minuta, od 17,00 do 18,00 sati. Promet će se odvijati uz fizičku regulaciju djelatnika policije.

Sport

Pobjednici košarkaškog turnira, u skupini dječaka rođenih 96. godine je ekipa Škola košarke Alkar Sinj koja je u finalu pobijedila Školu košarke Dražen Petrović Šibenik 67:61. Košarkaši triljske Cetine osvojili su treće mjesto, ispred Kaštelana. Najbolji igrač je Toni Paut iz KK Alkar. 

                                                    
U organizaciji Udruge za mali nogomet Sinj, danas, 2. kolovoza, počinje turnir na male branke za koji su prijavljene 44 ekipe. Večeras je na rasporedu 5 utakmica, a prva počinje u 19,00 sati.

Kronika 92

Jučer u jutarnjim satima, u mjestu Košute, za vrijeme lova došlo je do ozlijeđivanja.73-godišnjak je iz lovačke puške pogodio 34-godišnjaka, također lovca. Zadobio je lakše tjelesne ozlijede. Slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sinju.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Zbog prometne nesereće na autocesti A1 između čvorova Posedarje i Zadar 1 u smjeru Splita prometuje se otežano i usporeno. Vozače molimo za pojačan oprez.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na Ličkoj magistrali (D 1) u mjestu Točak između Krnjaka i Veljuna. Obilazak je: Budačka Rijeka – Kolarić – Maljevac – Pašin Potok – D 1. Vozače molimo za razumijevanje.
IZVOR: HAK