Subota, 2.08.2008.

NATJECANJE ZA 293. čOJU

Danas je nadmetanje za pobjednika čoje,koje počinje u 18 sati. Pobjedniku čoje alkarski vojvoda privezat će na koplje 311 cm crvene čoje,a VAD će pobjednika nagradit srebrenom plaketom Alke i novčanom nagradom od 25 tisuća kuna. Momku pobjednika čoje pripada srebrena plaketa.

GENERAL MLADEN KRULJAC U POSJETU SINJU

Jutros je izaslanik predsjednika republike Stipe Mesića, general pukovnik Mladen Kruljac posjetio Gradsko poglavarstvo grada Sinja, gdje ga je primio gradonačelnik dr.Ivan Nasić s suradnicima. Nakon toga položio je vijenac kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. General Kruljac posjetio je spomen sobu poginulim hrvatskim braniteljima, a u 10 sati nazočio je svetoj misi u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske.

RADNI SASTANAK O GOSPODARSKOJ ZONI "KUKUZOVAC" I "KOSORE"

Na inicijativu Splitsko-dalmatinske županije danas, 2. kolovoza, će se u sinjskoj Gradskoj vijećnici održati radni sastanak i potpisivanje sporazuma između Hrvatskih cesta te gradova Sinja i Vrlike o početku realizacije cestovne infrastrukture prema gospodarskim zonama Kukuzovac i Kosore. Sastanak počinje u 14 sati, a nazočiti će mu Splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić, zamjenik direktora Hrvatskih cesta Boris Majić i ravnatelj županijske uprave za ceste Nino Vela, te gradonačelnici i načelnici općina i gradova Cetinskog kraja.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe večeras će se od 21 sat na Trgu dr Franje Tuđmana održati "Večer viteštva i folklora".

PREDSTAVLJANJE KNJIGA BOžE šIMLEšE

Ogranak Matice hrvatske Sinj i Poglavarstvo Grada Sinja organizatori su predstavljanja knjiga Bože šimleše "Gips čvršći od čelika" i "Uzbrdo do dna". Predstavljači su dr- Mišo Munivrana, dr. Vlado šakić, prof. Marko Duvnjak i fra Mirko Marić.

"VRLIčKO LJETO 2008."

U okviru Vrličkog ljeta 2008.-dani Milana Begovića, danas će se na Vrličkoj česmi izvesti komedija "DVI UZ UšI". Predstavu će s početkom u 21 sat izvesti Kulturna udruga Talija iz šibenika.

NACIONALNA IZLOžBA PASA U SINJU

U organizaciji Kinološkog društva Sinj danas se održava Nacionalna izložba pasa "CAC-Sinj 2008". i Specijalna izložba engleskih pointera. Izložba se od 10,00 sati održava na parkiralištu tvrtke Dalmatinka Nova.

SPORT

U ponedjeljak počinje turnir na male branke koji se igra na košarkaškom igralištu. Organizator ove manifestacije je Udruga za mali nogomet grada Sinja.

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a splitsko dalmatinske županije organizira tradicionalni malonogometni turnir "Crivac 2008. godine". Prijave za turnir koji počinje 5. kolovoza mogu se provesti na broj mob.095 8590967

Jučer je u Dugopolju odigrana prijateljska nogometna utakmica između Dugopolja i Junaka, u kojoj je Junak pobijedio rezultatom 2:1. Danas se u Hrvacama, s početkom u 18,00 sati igra prijateljski susret između Hrvaca i Jadran iz Kaštel Sućurca, a u isto vrijeme na igralištu Gola brda u Otoku igraju OSK i Primorac 1929 iz Stobreča.

Danas i sutra na Klisu se igra memorijalni nogometni turnir "Zdravko Uvodić" na kojem nastupaju i nogometaši Glavica,a danas igraju s Uskokom.

U okviru proslave 13.obljetnice Oluje i dana Domovinske zahvalnosti u Vrlici je i sadržajan športski vikend. Na šC česma sutra u 17,15 sati revijalnu utakmicu igraju HVIDR-a Vrlika i HVIDR-a Petrinja, a nakon toga revijalni susret od 18.30 sati igraju seniori NK Vrlika i NK čaporice.