Četvrtak, 2.08.2007.

OBAVIJEST

Od danas se u prostorijama VAD-a mogu predići rezervirane ulaznice i ulaznice s pozivnicama za 292. Sinjsku alku. Podsjećamo da ulaznica u slobodnoj prodaji neće biti.
Zbog velikog interesa za ovogodišnju Alku, na Alkarskom trkalištu danas su postavljene tribine s dodatnih 600 mjesta za sjedenje, od postojećih palki prema biljegu.

12. GODIšNJICA VOJNO-REDARSTVENE OSLOBODILAčKE AKCIJE "OLUJ"

U nedjelju se navršava 12. godišnjica vojnoredarstvene oslobodilačke akcije "Oluja". Tim povodom HVIDR-a Vrlika, pod pokroviteljstvom Grada Vrlike, organizira dvodnevnu proslavu koja će početi sutra u 15,00 sati na športsko - rekreacijskom centru česma.
Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina u suradnji sa drugim braniteljskih udrugama iz Hrvatske 5.kolovoza organizira Mimohod Hrvatskih branitelja «Oluja 1995-2007». Na mimohodu koji će započeti u 9 sati postrojavanjem hrvatskih branitelja u vojarni «Kralj Zvonimir» mogu sudjelovati svi hrvatski branitelji, koji će pod svojim zastavama proći ulicama Knina do kninske tvrđave, gdje će sa visokim državnim izaslanstvom sudjelovati u podizanju hrvatskog barjaka. Ovu manifestaciju organiziraju braniteljske udruge iz cijele Hrvatske.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE DIREKTORA GZ KUKUZOVAC VELIBORA MILOšEVIćA


Na današnjoj konferenciji za novinare direktor GZ Kukuzovac Velibor Milošević napomenuo je razloge održavanja iste. « Obzirom na učestalo neistinito ( konferencija za novinare HDZ-a Grada Sinja), ali i nepotpuno informiranje javnosti s naših prethodnih knferencija za novinare o razvoju projketa GZK držimo da je Društvo GZK u obvezi da o ovom projektu, koji je od posebne važnosti za Grad Sinj, informiramo sinjsku i širu javnost» rečeno je na početku konferencije te je navedeno što je do sada pripremljeno od dokumentacije potrebne za početak radova na izgradnji buduće GZK. Dobijene su lokacijske dozvole za priključak GZK na cestu D1; Idejno rješenje privremenog priključka na elektro-mrežu i Idejno rješenje cestovne mreže, nogostupa, rasvjete i parkirališta za cijelu GZK.
...

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Novom odlukom Gradskog vijeća Grada Sinja produženo je radno vrijeme ugostiteljskim objektima na području Grada Sinja za jedan sat, odnosno do 1 sat, a subotom do 2 sata ujutro. Radno vrijeme objektima brze prehrane produženo je do 24, petkom do 1, a subotom do 2 sata, ugostiteljski objekti iz skupine barovi mogu raditi do 24, a subotom do 1 sat.

Za vrijeme manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" moći će raditi još 1 sat duže, a u danima Alkarskih svečanosti Bara, čoja, Alka i proslave Velike Gospe ugostiteljski objekti moći će raditi bez ograničenja.

Gradsko poglavarstvo odobrilo je i rad prodavaonicama i drugim oblicima trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima na dan Domovinske zahvalnosti 5. kolovoza od 7,00 do 22,00 sata. Dan uoči blagdana Velike Gospe i na sam blagdan trgovine mogu raditi bez ograničenja.

15. GODIšNJICA SREDIšTA ZA OBUKU VOJNIKA SINJ



Središte za obuku pješaštva Sinj sutra u petak slavi 15. obljetnicu ustrojavanja. Proslava obljetnice središta počet će u 10 sati i 45 minuta na centralnoj pisti vojarne Kula. Iz središta su pozvali bivše i umirovljene pripadnike Središta da im se pridruže na proslavi.
Svečanosti će nazočiti izaslanik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general Slaven Zdilar, zapovjednik zapovjedništva za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske brigadir Ivan Zelić, izaslanik zapovjednika korpusa brigadir Jozo šerić, te predstavnici vojnih, crkvenih i civilnih vlasti.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."



U hotelu Alkar u 20,00 sati otvorit će se izložba slika Andrije Bareze.

Podsjećamo da je u galeriji Galiotović postavljena retrospektivna izložba radova kipara i slikara Ive Filipovića-Grčića, koja se može pogledati od 10,00 do 12,00 te od 18,00 do 22,00 sata.

Sinjska umjetnica Nina Lovrić otvorila je izložbu slika u Vrličkoj ulici koja će se moći pogledati do 16. kolovoza.
U Palači Tripalo otvorena je izložba radova Ede Kerekeš- Kraljević «Već viđeno». Izložba će biti otvorena do 16. kolovoza, od 9,00 do 13,00 te od 18,00 do 24,00 sata.

Tradicionalni festival pjevača amatera «Mikrofon je vaš» održat će se večeras u gradskom kinu u Sinju. Početak je u 21,00 sat.

SPORT

Junak je u prijateljskom susretu u Stobreču poražen od Primorca 1929 rezultatom 2:1

KRONIKA 92

PP SINJ., 31.07.2007.g. izvršena je kriminalistička obrada nad pedesetčetvorogodišnjakom sa šireg sinjskog područja te je utvrđeno kako je prethodnog dana izvodeći radove na staroj kući u selu, pri rušenju stepeništa uporabio privredni eksploziv. Od navedenoga je oduzeto 180 cm el. žice sa dijelovima inicijalne kapsule. Slijedi mu PP po čl. 21 ZOPPJRIM i KP po čl. 335/Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari/ KZ.

PP SINJ, 31.07.2007.g. izvršen je očevid na požarištu na planini Vrdovo na predjelu Modre grede. Uzrok požara je otvoreni plamen. a opožarena površina iznosi oko 1 200 ha šikare.

PP SINJ.31.07.2007.g. izvršen je očevid na području Golog brda. Uzrok požara otvoreni plamen, opožareno je 400 m2 suhe trave i niskog raslinja.
IZVOR: PU SD