Srijeda, 2.08.2006.

RASPRODANE ULAZNICE ZA 291. SINJSKU ALKU

U posljednjem tjednu priprema za alkarske svečanosti predsjednik uprave Viteškog alkarskog društva dr. Stipe Jukić iskazao je zadovoljstvo tijekom svih priprema. Ostalo je teko još nekoliko dana za finalizaciju organizacijskog dijela. Iako predsjednik Jukić nije htio otkrivati imena visokih gostiju koja će pratiti alku istaknuo je kako se na ovogodišnje svečanosti već dosada odazvao veliki broj uglednih gostiju koji će pratiti i prednatjecanja. Ističe kako vlada i prava jagma za ulaznicama, a potvrda tome je i kako ove godine ulaznice neće biti u pretprodaji obzirom da su sva mjesta rezervirana.

NATJEčAJ ZA KOMUNALNOG REDARA

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja raspisalo je natječaj za komunalnog redara za rad na određeno vrijeme. Prijave se zaprimaju do danas 02.08.2006. godine, a sve ostale informacije mogu se dobiti na telefon 821-601

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2006."

U okviru "Dana Alke i Velike Gospe" sinoć je održan koncert puhačkog kvinteta Elfi, a otvorena i izložba Ane Buzančić Peterčić. Danas je na rasporedu koncert klape Sinj koji će se od 21 sat održavati u Alkarskim dvorima. Ulaznice za koncert su rasprodane.

U četvrtak navečer na rasporedu sinjskog ljeta je neizostavni dječji festival naziva "Mikrofon je vaš" na kojem će oko 20-tak djece pokazati svoje glasovne mogućnosti. Natjecanje će biti na košarkaškom igralištu, a pretprodaja ulaznica je u papirnicama i knjižarama "Axel" i "Duga".

SPORT

U četvrtak s početkom u 18 sati na Gradskom stadionu odigrat će se humanitarna nogometna utakmica između "Zvijezda Zagreba" i veterana Junaka i Hajduka. Cjelokupni prihod od ulaznica namjenjen je djeci oboljeloj od malignih bolesti i sinjskoj podružnici centra Juraj Bonaći. Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 10 kuna u "TabaCo shop" u Sinju, caffe barovima "Tendi" i "Fontana".


Iz NK Junak obavještavaju mlađe uzraste rođene 92,93,94,95,96 i mlađe kako je njihova prozivka predviđena za petak 04.08 u 17 sati na novom Gradskom stadionu. Seniori Junaka sutra će u 18 sati u Sinju odigrati pripremni susret s nogometašima Troglava iz Livna.

U ponedjeljak 7. kolovoza započinje 11. Tradicionalni turnir maloga baluna na otvorenom košarkaškom igralištu. Prijave se još uvijek mogu izvršiti na broju telefona udruge 822-522 ili 823-111. Napominjemo kako se turnir igra po sustavu 4+2, a kotizacija po ekipi je 400 kuna.

U subotu, 5. kolovoza, na Trgu dr. Franje Tuđmana održava se turnir ulične košarke (street basket). U 11 sati počinje prvenstvo Sinja, a poslije podne Masters susreti najboljih ekipa Dalmacije. Sve informacije mogu se dobiti na mobitel 091 531 1415, kotizacija za ekipe je besplatna, a organizator je predvidio i vrlo vrijedne nagrade.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektro energetskim postrojenjima u petak 4. kolovoza u vremenu od 9 do 11 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači na području naselja Nova Sela, Ugljane, čaporice, Budimiri, Strizirep, Vrpolje , Velić, Jabuka, Tijarica Gornja i Donja, Voštane, Bisko, Krušvar, Ercegovci i Prisoje od Krušvara do Silića- izvjestili su iz sinjskog pogona HEP-a.

OBAVIJEST IZ UDRUGE "NOVI PUT"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti NOVI PUT Sinj zbog godišnjeg odmora neće raditi do 16. kolovoza. Udruga će s redovitim radom nastaviti u srijedu 16. kolovoza. Tijekom ljetne stanke građanima će i dalje biti otvoren kontakt telefon udruge 822-700.

VRIJEME

U većem dijelu Hrvatske promjenjivo oblačno mjestimice s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. U Dalmaciji pretežno sunčano, ali se poslijepodne očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar većinom slab, na sjevernom dijelu Jadrana mjestimice umjerena bura, a na južnom istočnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25, u Dalmaciji od 29 do 33 C.st.

IZVOR:METEO.HR