Subota, 2.07.2016.

KUD-a Krenica iz Gale – od pučkih fešti do međunarodnih smotriČlanovi KUD-a Krenica rano jutros otputovali su na 11. Srpanjske susrete, koje organizira kulturno-umjetničko društvo Šćitarjevo iz Šćitarjeva u blizini Velike Gorice. Galjani će se predstaviti Cetinskim svatovima i kolom. Na nastup je otputovalo 30-ak članova Društva.
Sezona nastupa KUD-a Krenica krenula je već prošlog vikenda, kada su zajedno s KUD-om Tijara iz Tijarice gostovali u Kočerinu (BiH), a vikend nakon ovog očekuje ih velika Međunarodna smotra folklora u Lukavcu u blizini Tuzle, na kojoj će osim društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske nastupiti i predstavnici Turske, Bugarske, Srbije i Indije. KUD-u Krenica iz Gale ovo će biti druga međunarodna smotra na kojoj predstavljaju RH, a izvest će Tradicionalne svatove i Nijemo cetinsko kolo uz pratnju muške i ženske rere, te ženskog ‘pjevanja na bas’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Jerko Blajić: Junak je simbol našeg grada i krajaU prigodi obilježavanja 100 godina Junaka, u programu Hit radija gostovao je poznati i po stažu najstariji sinjski novinar Jerko Blajić, koji se više od pola stoljeća bavi novinarstvom.
Tijekom emisije Jerko Blajić je govorio o svojoj ljubavi prema sportu, posebno nogometu i košarci, odnosno NK Junak i KK Alkar.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ove nedjelje očekuje nas završnica nogometnog prvenstva Brnaza

Nogometno prvenstvo Brnaza stiglo je polufinala koja su na rasporedu ove nedjelje od 18,15 sati…
Momčadi Marića, Ispod kapele, Do bure i Klarića plasirale su se u samu završnicu natjecanja, a za razliku od prve dvije spomenuta sastava, druga dva su debitanti u ovoj fazi prvenstva.
Poluzavršnica se igra u nedjelju, a prvi će na travnjak Marići i Do bure, dok će nakon njih put u finale tražiti Klarići i Ispod kapele.
Raspored – nedjelja:
18,15 h: Marići – Do bure
19,15 h: Ispod kapele – Klarići
IZVOR: WWW.FERATA.HR