Četvrtak, 2.07.2015.

U Sinju proslavljen ‘Dan Provincije’



U organizaciji Vijeća za duhovni život Franjevačke Provincije Provincije Presvetog Otkupitelja u srijedu, 1. srpnja 2015. godine, proslavljen je ‘Dan Provincije’ u franjevačkom samostanu Gospe Sinjske u Sinju.
Na slavlju je sudjelovalo 125 fratara među kojima su bili provincijal fra Joško Kodžoman, vikar Provincije fra Ante Udovičić, definitori fra Anđelko Domazet, fra Petar Klarić, fra Vinko Prlić i fra Nedjeljko Šabić, mladomisnici fra Lazar Perica i fra Kristijan Šilić te novaci i sjemeništarci sa svojim odgojiteljima.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Metkoviću nastaju drveni konji za Muzej Sinjske alke




Na mail Ferate jutros su stigle fotografije snimljene u stolariji ‘Unka’ u kojoj se izrađuju figure za Muzej Cetinske krajine. Zahvaljujemo  kolegama s portala likemetkovic.hr koji su nam polali fotografije, uz koje objavljujemo i njihov tekst pod nazivom ‘U Metkoviću nastaju drvrni konji za Muzej Sinjske alke’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počelo postavljanje palki na Alkarskom trkalištu



Postavljanje palki na Alkarsko trkalište prvi su glasnik nadolazeće Alke.
Prvi srpanjski dani uobičajno je vrijeme kada se ove montažne željezne tribine postavljaju duž Alkarskog trkališta. Tako je i ove godine, što je simbolična najava 300. Alke.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR