Subota, 2.07.2011.

SP u pečenju sinjskog uštipka

Sinjsko pučko kazalište organizira Svjetsko prvenstvo u pečenju sinjskog uštipka.
Prvenstvo će se održati u petak, 8. srpnja, na peškariji, s početkom u 19 sati. Pokrovitelj prvenstva je Grad Sinj, a održava se u okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe.
'Kvalitetu uštipaka ocjenjivat će međunarodni žiri, a najbolji će biti nagrađeni. Osigurali smo dovoljno tekućine, da se ne ožedni, a i sira. Vjerujemo da će se dobro zabaviti i natjecatelji i drugi zainteresirani koji dođu pogledati ovo svjetsko prvenstvo', kazao nam predsjednik Sinjskog pučkog kalazišta Željko Viculin.
Prijave za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u pečenju sinjskog uštipka primaju se od 4.i 6. srpnja, od 19 do 20 sati, u prostorijama Kazališta, u prizemlju zgrade gradskog kina, ili na broj mobitela 095 912 39 27.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hrvace: Pronađen topnički projektil

Topnički projektil kalibra 90 mm, koji datira iz Drugog svjetskog rata, pronašao je jutros oko 9 sati, u blizini svoje kuće, mještanin Hrvaca.
Po dojavi PP Sinj, na teren su izišli pirotehničari Policijske uprave splitsko-dalmatinske koji su na bivšem vojnom poligonu na Gljevu, oko 11,50 sati, projektil uništili.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mažoretkinje nastupaju u RogozniciSinjske mažoretkinje jutros su otputovale u Rogoznicu gdje će nastupiti na smotri mažoretkinja koju, povodom dana Općine Rogoznica, organiziraju Rogozničke mažoretkinje.
Program počinje u 19 sati, a Sinjanke će imati četiri nastupa. Rogozničkoj publici predstavit će se naše kadetkinje, mlađe juniorke, juniorke i seniorke.
Sinjske mažoretkinje na ovoj tradicionalnoj smotri sudjeluju već nekoliko godina.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Utemeljeni MO Čitluka i Jasenskog

Nakon što su utemeljeni MO Gljeva, Suhača i Zelova, sinoć su održane konstituirajuće sjednice mjesnih odbora Jasensko i Čitluk.
Na konstituirajućoj sjednici Mjesnog odbora Jasensko za predsjednika je jednoglasno izabran Mladen Runje, nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice, dok je na konstituirajućoj sjednici Mjesnog odbora Čitluk za predsjednika jednoglasno izabran Frano Bilandžić, također nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice.
Idućega tjedna održat će se i konstituirajuće sjednice mjesnih odbora Karakašica, Lučane, Bajagić i Obrovac Sinjski te Turjaci.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Čigrin memorijal

SUBOTA 02.07.2011.
19.45 LOVREĆ – CISTA PROVO (KUP VETERANA)
20.30 CISTA VELIKA – DOBRANJE (KUP VETERANA)
21.15 INTELEKT SPLIT – JABUKA

NEDJELJA 03.07.2011.
19.00 AGOGA – C.B.MARULIĆ
19.45 C.B.DESPERADO – C.B.TRONO
20.30 C.B.PATRIOT DICMO – F.S.FILIP I ANA
21.15 PROJIĆ DOO – F.S.NENO
22.00 SATARLUK PODOSOJE – C.B.LATINO

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Prohodnost cesta

Zbog prometne nesreće na 35 km autoceste A1, Zagreb-Karlovac, u smjeru mora promet ide otežano. Molimo vozače da poštuju upute prometne policije i cestara. Zbog gustog prometa, vozi se u koloni uz moguće zastoje.

Promet je pojačan na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb, u smjeru mora, A2 Zagreb-Macelj u smjeru unutrašnjosti i A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. U istri, na istarskom ipsilonu, duž jadranske obale na prilazima gradova, mjesta i turističkih središta, zbog gustog prometa mogući su zastoji.
Na naplatama Lučko, Ivanja Reka i Trakošćan nema dužih čekanja.

Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u istočnoj Hrvatskoj, te mjestimice Lici.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona važi danas do 14 sati, i sutra, u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1).
IZVOR: HAK
...