Petak, 2.07.2010.

Obavijest

Na račune poreznih obveznika, čije su prijave poreza za prošlu godinu obrađene u trećoj grupi, danas bi trebao biti uplaćen povrat preplaćenog poreza. Građani koji na prijavu nisu naveli broj računa, za nekoliko dana će dobiti nalog za gotovinsku isplatu. U ispostavi Porezne uprave u Sinju saznali smo kako je do sada obrađeno ukupno oko 8900 prijava.
Očekuje se kako će sljedeća isplata biti sredinom srpnja

JESMO LI JEDNAKI?

Ustav RH koji je opći pravni akt vrhovne snage o zaštiti i pravima svih građana RH kaže sljedeće u III. poglavlju Zaštita ljudskih prava i temeljnih sloboda, čl. 14: Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Svi su pred zakonom jednaki.
Dana 08. srpnja 2008. godine, Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije kao predlagatelj uputila je Ustavnom sudu Republike Hrvatske prijedlog ...

“Ribolov na šarane za žene“

Športsko ribolovno društvo „Cetina“Sinj u nedjelju 04. srpnja organizira tradicionalno natjecanje “Ribolov na šarane za žene“. Prijave i sve informacije mogu se dobiti u trgovini Pastrva u Sinju. Natjecanje će se održati na prostoru uz Cetinu zvana Plana.

Srednje škole danas, 2. srpnja, će objaviti popis nepopunjenih upisnih

Srednje škole danas, 2. srpnja, su objavile popis nepopunjenih upisnih mjesta nakon 1. kruga ljetnoga upisnog roka.
U Gimnaziji Dinka Šimunovića nema slobodnih mjesta. Ravnatelj je najavio kako je od Ministarstva obrazovanja zatražio odobrenje za upis još četvero učenika koji imaju dovoljan broj bodova, ali su ispod upisne crte.

U Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji slobodna su tri upisna mjesta. Nekoliko je učenika podnijelo prijavu za upis, no nemaju dovoljan broj bodova pa će se morati pokušati upisati u neku drugu školu.

U Srednjoj strukovnoj školi bana Jospipa Jelačića popunjena su sva upisna mjesta. S obzirom da je veliki broj djece ostao neupisan, ravnatelj je podnio zahtjev za otvaranje još jednog razrednog odjela - smjer prodavač, te se čeka odluka Ministarstva.

U Tehničkoj industrijskoj školi Ruđera Boškovića slobodna su pet mjesta mjesta za zanimanje tokar, sedam mjesta za zanimanje bravar te 21 mjesto u stolarima.

Prijave za upis u drugom krugom krugu primat će se u ponedjeljak.

Skupština društva Autoprijevoz Sinj

U 13,00 sati počela je Skupština društva Autoprijevoz nakon koje će gradonačelnik Sinja, Ivica Glavan, sastaviti izvješće o restrukturiranju i konsolidaciji poduzeća. Mišljenje će biti dostavljeno ministru financija Ivanu Šukeru, koji ga je i zatražio od gradonačelnika.

Obavijest

Zbog postavljanja palki za promet je djelomično zatvorena ulica Alkarsko trkalište. Zatvorena je od zgrade Porezne uprave, a od Splitske ulice do ulaza u ulicu Luka je otvorena.

Načelnik općine Otok, Branko Samardžić primio i darivao najbolje super odlikaše i njihove nastavnike i mentore

Na kraju školske godine načelnik općine Otok Branko Samardžić sa svojim suradnicima primio je i darivao najbolje super odlikaše i njihove nastavnike i mentore. Najbolji učenikom u školskoj godini 2009./10. proglašen je Branimir Plavša iz 8 b.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras se prikazuje film “Iron man 2”. Na repertoaru će biti i sutra. Početak prikazivanja je u 20,30 sati.

Obavijest

Klub navijača sinjski Maligani pozivaju zainteresirane ekipe da se prijave za turnir na male branke. Početak turnira je u ponedjeljak, a izvlačenje parova sutra, 3. srpnja, u 20,00 sati.

Večeras u Rudi počinje tradicionalni boćarski turnir „Stari mlin“, a sutra, 3. srpnja, od 15 sati na Gljevu kod crkve počinje od 15 sati turnir u balatoma-šalda.

Stanje na cestama

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, bit će sutra, u subotu od 4 do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj)... pa se na tim cestama očekuje i nešto protočnija vožnja. Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1) nema zabrana.
IZVOR: HAK