Četvrtak, 2.07.2009.

KRONIKA 93Manji požar izbio je noćas u blizini Alkarskih dvora. Izgorile su otpadne građevinske daske s gradilišta krova na Dvorima, koje su bile odbačene u ulicu izvan gradilišta. Vatrogasci su dojavu dobili u 00,20 a požar je ugašen za manje od 15-tak minuta. Brzom intervencijom spriječeno je širenje vatre na skelu koja je postavljena uz Alkarske dvore. Policija je obavila očevid. Prema riječima tajnika VAD-a Ante Delića isključena je povezanost noćašnjeg i jučerašnjeg požara u kojem je izgorio dio palki.

ODRžAN SASTANAK S PODUZETNICIMA ZAINTERESIRANIMA ZA KUPNJU ZEMLJIšTA U GZ KUKUZOVAC

U sinjskoj Vijećnici jutros je održan sastanak s poduzetnicima koji su zainteresirani za kupnju zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Sastanku su pored 19 investitora nazočili gradonačelnik Grada Sinja gosp. Ivica Glavan, zamjenici gradonačelnika Grada Sinja gđa. Elena Perković-Paloš i Zoran Vujanović, predstavnici tvrtke Gospodarska zona Kukuzovac d.o.o. i Nadzornog odbora, te djelatnici Upravnog odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja.

UPISI U SREDNJE šKOLE

U srednjim školama danas, 2. srpnja, se provode potvrde upisa u prve razrede. Učenici koji se nisu upisali u prvom, u ponedjeljak će se prijaviti za upis u drugom upisnom krugu, i to u školama u kojima je ostalo slobodnih mjesta.
U Franjevačkoj gimnaziji slobodno je 8 mjesta u odjelu klasične gimnazije, odjel jezične gimnazije je popunjen.
U Tehničkoj industrijskoj školi jedno slobodno mjesto ostalo je za zanimanje bravar, 3 tokar i 21 za stolara.
U Gimnaziji Dinka šimunovića i Srednjoj strukovnoj školi nema niti jedno slobodno mjesto.

OBAVIJEST

Gradska knjižnica Sinj prešla je na ljetno radno vrijeme. Ponedjeljkom, srijedom i petkom radno vrijeme knjižnice je od 8,30 do 14,00 sati, a utorkom i četvrtkom od 14,00 do 19,00 sati.

PRIJEDLOG UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA VETERANA 126. BRIGADE

Udruga hrvatskih branitelja veterana 126. brigade uputila je prijedlog svim udrugama proizišlim iz Domovinskog rata na području Sinja i Cetinskog kraja,da se 25. kolovoza proglasi Danom branitelja Sinja i Cetinskog kraja. Podsjetimo tog dana 1991. godine sepski agresori napali su Kijevo i Vrliku, a hrvatski dragovoljci istog dana napali su vojarne JNA u Sinju. Za ovogodišnje "Dane alke" Udruga priprema izložbu ratnih fotografija o ovoj postrojbi. Pozivaju se svi pripadnici 126. brigade koji posjeduju fotografije da ih posude za ovu prigodu. Sve informacije mogu se dobiti na broj mobitela 0922411245.

OBAVIJEST

Zbog postavljanja palki zabranjen je promet ulicom Alkarsko trkalište u Sinju. Zabrana prometovanja na snazi će biti do završetka alkarskih svečanosti.

PRIPREME ZA 294. SINJSKU ALKU

Nakon provedenog dijela priprema za 294. Alkarska nadmetanja, kandidati sa sudionike ovogodišnje alkarske povorke od jučer pripremaju se pod vodstvom alajčauša Tonća Bešlića svakodnevno. Na probama sudjeluje 30 kandidata,a na trkalište odabrani bi trebali s provama početi 13. ili 14.srpnja.

OBAVIJEST

Danas i sutra na području Sinja obavljat će se larvicidna dezinsekciju, polaganjem compressa u stajaće vode i retencije voda, te prskanjem uz tekuće vode. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 701-400.

SPORT

Vodstvo vaterpolo i plivačkog kluba Sinj izvjestilo je kako će se sve sportske aktivnosti na Gradskom bazenu Sinj početi odvijati od sutra, 3. srpnja, od 17,00 sati. Bazen je za kupače otvoren od 9 do 21 sat, temperatura vode je 23 stupnja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje američka komedija "Noć u muzeju". Početak je u 20,30 sati.