Srijeda, 2.07.2008.

PRIJAM ZA NAJBOLJE UčENIKE

Načelnik Otoka Branko Samardžić danas je primio 29-toricu najboljih osnovnoškolaca, kojima je, tradicionalno uručio prigodne darove. Najbolja od najboljih je Mirta Grgat, učenica 5. razreda osnovne škole "Kamešnica".

KOMISIJA "PLAVI CVIJET" U SINJU



Hrvatska Turistička zajednica i ove će godine dodijeliti nagradu "Plavi cvijet" za najljepše uređeni grad, općinu, mjesto, te pojedinačne kategorije.
Akciju izbora najljepših turističkih mjesta pokrenula je i županijska Turistička zajednica, koja dodjeljuje nagradu "Sunčani cvijet". Po kategorijama su nominirana 4 grada, 7 općina i 2 mjesta Splitsko - dalmatinske županije, te u pojedinačnim kategorijama trgovi i ulice, kazao nam je Siniša Mikačić, član komisije. Do kraja ovoga tjedna komisija u sastavu Ante Latinac, iz TZ Sinj, te Inga Martinčić i Siniša Mikačić iz županijske Turističke zajednice, obići će sva kandidirana mjesta.
Turistička zajednica Grada Sinja za nagradu "Sunčani cvijet" u pojedinačnim kategorijama kandidirala je Gradski park i ulicu šetalište Alojzija Stepinca.

Sinjska Turistička zajednica i Grad Sinj i ove će godine organizirati akciju izbora najljepše okućnice i balkona. Prijave će se primati od idućega tjedna. Prijavljene okućnice i balkone obići će komisija, a nagrade vlasnicima najljepših uručit će se povodom Dana Grada.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Gradsko poglavarstvo Sinja sutra će održati 82. sjednicu na kojoj će se ramatrati dnevni red od 12 točaka. Izdvajamo Prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Kukuzovac, Izvješće o naplati komunalnog doprinosa za razdoblje od 01. siječnja do 31. prosinca prošle godine, Informacije o programu kulturno zabavne i športske manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe 2008".

UPIS U SREDNJE šKOLE

Danas je bio posljednji dan prijava za upis u prve razrede srednjih škola u prvom ljetnom upisnom roku. Donosimo privremene, neslužbene rezultate prijava za upis u sinjske srednje škole.
U Gimnaziji Dinka šimunovića popunjena su sva slobodna mjesta.
U Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji popunjen je program jezične gimnazije, dok su u programu klasične gimnazije ostala slobodna još četiri upisna mjesta.
U srednjoj strukovnoj školi Josipa bana Jelačića popunjeni su svi programi osim krojača. Za ovo zanimanje prijavljen je samo jedan kandidat, pa će se prijave za krojače primati i u drugom upisnom roku.
U tehničkoj industrijskoj školi Ruđera Boškovića popunjeni su četverogodišnji programi, dok slobodnih mjesta ima u trogodišnjim zanimanjima.
Objava rezultata je sutra, a upisi će se obavljati u petak od 8 do 16 sati.
Učenici koji ne budu primljeni u prvi razred srednje škole, upisivat će se u drugom upisnom roku koji počinje 7. srpnja. Prijave će se podnositi za upis u programe u kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon upisa u prvom upisnom roku.

DONACIJA CENTRU FRA ANTE SEKELEZ U VRLICI

Centru za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici, tvrtka "Ekos" trgovina iz Zagreba, donirala je četiri klima uređaja s ugradnjom. S ovim uređajima svi objekti Centra bit će klimatizirani. Ravnateljica Ivana Klarić Kukuz zahvalila je direktoru tvrtke Zvonku Marasu, koji je pokrenuo akciju. Istaknula je kako će donacija klima uređaja doprinjeti poboljšanju kvalitete života i rada korisnika usluga Centra.

"MIKROFON"

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" i ove godine će se održati tradicionalni festival pjevača amatera "Mikrofon je Vaš". Audicija će se održati u petak, 4. srpnja, u prostorijama Sinjskog pučkog kazališta, u Gradskom kinu, od 10,00 do 12,00 sati.

SPORT

Sutra, 3. srpnja, u 9 sati na Gradskom stadionu novi trener Junaka Mario čutuk izvršit će prvu prozivku igrača te iznijeti plan i program priprema, a uprava kluba javnost će upoznati o stanju igračkog kadra tj. onima koji su napustili Junaka te onima koji će pristupiti novom drugoligašu.

U organizaciji paraglaiding kluba Pegaz u subotu, 5. srpnja, će se na stazi Greda u Biteliću održati liga u preciznom slijetanju, koje se boduje za prvenstvo Hrvatske. Ljubitelji paraglidinga tom će prigodom moći sudjelovati i u Letećoj alci, koja je osmišljena po uzoru na Sinjsku alku i koja se održava već 4. godinu zaredom
U okviru ove manifestacije održat će se i promocija brdskog biciklizma.

U organizaciji sela Gljev u subotu, 5. srpnja, će se održati turnir balota "šalda". Igra se sustav 3 plus jedan. Prijava ekipa na broj 098/810-515. Turnir će trajati do 13. srpnja.