Utorak, 2.06.2015.

Sabor povukao pokroviteljstvo nad 300. obljetnicom obrane Sinja!

Hrvatski sabor povukao je pokroviteljstvo nad proslavom 300. obljetnice čudesne obrane Sinja!
Predsjedništvo Hrvatskoga sabora je na svojoj sjednici održanoj 20. siječnja 2009. godine prihvatilo zamolbu Organizacijskog odbora za proslavu 300. obljetnice čudesne obrane Sinja 2015. te donijelo Odluku o pokroviteljstvu Hrvatskoga sabora nad 300. obljetnicom čudesne obrane Sinja 2015. godine. No, nakon što su saznali kako je pokroviteljstvo prihvatila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Sabor je prije nekoliko dana povukao svoje pokroviteljstvo.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Sinju simpozij ‘Tripalovi dani’ u čast Miki TripaluPod visokim pokroviteljstvom Josipa Leke, predsjednika Hrvatskog sabora, Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo, Grad Sinj i Dalmatinski centar za znanost, inovacije i tehnologiju organiziraju simpozij ‘Tripalovi dani u Sinju’.
Centar Miko Tripalo pokrenuo je održavanje znanstvenostručnog simpozija pod nazivom’ Tripalovi dani u Sinju’. Simpozij će se održavati svake godine u lipnju, na temu aktualnu u tom trenutku.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Didovina sutra o ribolovu i ribičima

U srijedu, 03. lipnja u 13 sati u programu Hit radija bit će emitirano najnovije izdanje emisije ‘Didovina’, koja će govoriti o ribičima, ribolovu i zanimljivostima na Cetini i ostalim vodama cetinskog kraja.
Rijeka Cetina sa svojim pritocima Grabom, Rudom i Ruminom, te Perućkim jezerom zanimljiva je ribičima zbog ribljeg fonda, a posebno autohtonom pastrvom, klenom, lipljanom i ostalom ribom. Cetinski kraj prepun je zaljubljenika u ribolov, od onih kojima je to užitak boravka u prirodi do onih ribolovaca koji imaju značajnih uspjeha na brojnim natjecanjima od lokalnih do međunarodnih. U sutrašnjoj emisiji ‘Didovina’ o ribolovu, zanimljivostima, anegdotama govorit će ribiči sa sinjskog područja.
Svoje prijedloge o tome koje mjesto Cetinske krajine bi trebali posjetiti naši reporteri i obraditi u emisiji ‘Didovina’ možete slati na e-mail:hitradio@hitradio.hr.
IZVOR: WWW.FERATA.HR