Ponedjeljak, 2.06.2014.

U Trilj podijeljen sakrament Svete PotvrdeU crkvi svetoga Mihovila arkanđela u Trilju 56 krizmanika jučer je primilo sakramenat Svete Potvrde – Krizme.
Svečanu svetu misu na trgu ispred crkve, uz župnika i dekana don Stipu Ljubasa, fra Alozija koji je na službi iz Zadra, predvodio je don Josip Periš – predstojnik katehetskoga ureda u Splitsko – makarskoj nadbiskupiji, koji je ujedno i podijelio sakramenat Potvrde. Svetu misu svojim nastupom uveličao je zbor Župe Trilj, pod vodstvom časne sestre Zdenke Tomas i Tonća – Sokola Šipića.
Za ovaj svečani dan krizmanike su pripremali župnik don Stipe Ljubas i vjeroučiteljica Juliana Hrvojić. Svečanosti Svete Krizme uz kumove, roditelje, rodbinu i prijatelje nazočio je veliki broj vjernika i župljana.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan 2. dan kulturne turneje ‘Čuvaj se sinjske ruke’

Jučer je uspješno je održan drugi dan suradničke turneje ‘Čuvaj se sinjske ruke’.
U Splitu, u klubu Kocka predstavljena je sinjska ‘Posve drukčija scena’ emitiranjem spotova M.O.R.T.-a, Salauka, Darkvuda i Beerkriega, prikazan je film Bore Lee-a ‘Velike stijene’, članovi udruga S.K.U.P. i S.U.K. splitskoj publici su predstavili svoje udruge, svoj dosadašnji rad, buduće planove i aktivnosti te nadolazeće festivale: 7. Memorijal Branimiru Vugdeliji, te 12.Sinjski amaterski rock susret. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mlađi uzrasti KK Alkar pobjednici turnira u Otočcu i Drnišu

KK Alkar osvojio je turnir u Otočcu za generaciju rođenih 2001. i mlađi.
Turnir se održao 31.svibnja, a sudjelovale su 4 ekipe i to ŠK Alkar, KK Otočac, KK Cedevita i KK Bihać. U polufinalnim dvobojima KK Bihać pobijedio je KK Cedevitu,a KK Alkar pobijedio je KK Otočac. U utakmici za treće mjesto KK Cedevita izgubio je od KK Otočac, a u utakmici za prvo mjesto ŠK Alkar pobjedila je KK Bihać uz čak 8 pogođenih trica (pet Žižić). Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U prvoj grupi povrat poreza za 1200 poreznih obveznika

Kao što smo ranije izvijestili, u četvrtak 5. lipnja trebale bi krenuti prve isplate povrata poreza na dohodak u 2013. godini.
Kako doznajemo, u prvoj grupi povrat poreza primit će 1200 poreznih obveznika, no iz Porezne uprave napominju kako prijave nisu obrađivane po redoslijedu zaprimanja.
Podsjećamo, porezni obveznici koji u prijavi nisu naveli broj računa, morat će pričekati 10-ak dana dok im na kućnu adresu ne stignu nalozi za isplatu
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježena 23. obljetnica Hrvatskih anđelaPrigodnim programom jučer je obilježena 23. godišnjica od formiranja 2. bojne 4. brigade ZNG-a – Hrvatskih anđela.
U Trilju (bivša predvojnička), gdje se 1. lipnja 1991. godine postrojilo 105 dragovoljaca iz Cetinskog kraja, Hercegovine i drugih područja Dalmacije, svečano je otkrivena spomen ploča u sjećanje na taj dan i poginule pripadnike ove slavne postrojbe. Uz veliki kamen na kojemu je postavljena ploča, posađeno je 27 sadnica tuja, u čast 27 poginulih pripadnika postrojbe. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR