Četvrtak, 2.06.2011.

Anketa o stambenim potrebama građana na području Grada Sinja

Grad Sinj u suradnji s državnom Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama(APN), provodi Anketu o stambenim potrebama građana na području Grada Sinja putem Programa poticanje stanogradnje(POS-a).
Anketa se provodi u cilju prikupljanja podataka o zainteresiranosti građana za jedan od programa POS-a koji su već duže vrijeme aktivni:
- Program A (kreditiranje kupnje stanova u višestambenoj zgradi),
- Program B (kreditiranje izgradnje/rekonstrukcije obiteljske kuće),
- Program C (kreditiranje kupnje građevinskog materijala za izgradnju/rekonstrukciju  obiteljske kuće. Opširnije...
IZVOR: Grad Sinj

Veliki interes za susret s Papom

Sveti Otac Benedikt XVI. ovog vikenda pohodit će Hrvatsku. Sveti Otac boravit će u Zagrebu u subotu 4. i nedjelju 5. lipnja, a geslo pohoda bit će 'Zajedno u Kristu'.
 Na susret sa Svetim Ocem u subotu će se uputiti preko 500 vjernika sa područja Cetinskog kraja. 400 - tinjak vjernika hodočastit će u organizaciji svojih župa, dok će ostali hododočastiti u osobnom aranžmanu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U ponedjeljak kreće naplata parkinga

Poduzeće za parking 'Kamičak' od ponedjeljka kreće s naplatom parkinga ispred PC 'Konzum' u Sinju.

Podsjetimo, 'Konzum' i 'Kamičak' potpisali su sporazumni ugovor o zajedničkom korištenju parking prostora ispred konzumovog prodajnog centra u Sinju. Ugovor je potpisan na šest mjeseci s mogućnošću nastavka suradnje.

S obzirom na negodovanja Sinjana i mišljenja kako će, zbog postavljenja naplatne kućice na samom ulazu na parking s državne ceste D1, dolaziti do prometnih čepova, provjerili smo je li 'Kamičak' dobio suglasnosti nadležnih institucija.

Direktorica 'Kamička' Kristina Križanac kazala nam je kako je usmenim putem kontaktirala Hrvatske ceste i PP Sinj, te da joj je odgovoreno kako za postavljanje naplatne kućice nije potrebno tražiti službene suglasnosti. Odgovor je obrazložen činjenicom da se parking i naplatna kućica nalaze na privatnoj parceli, te da je obveza 'Kamička' naplatnu kućicu postaviti na dovoljnoj udaljenosti od državne ceste D1.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Nacionalne manjine

U ponoć je istekao rok za dostavu kandidatura za izbore za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne samuprave. U gradovima Sinju i Vrlici izbori će se provoditi za predstavnike srpske nacionalne manjine.
Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Sinja dostavljena je jedna kandidacijska lista. Predlagatelj kandidata za izbor predstavnika srpske nacionalne manjine za Grad Sinj je Srpsko narodno vijeće – Nacionalna koordinacija vijeća srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj. Predloženi kandidat je Dušan Stojanac iz Sinja.
Izbori za predstavnike nacionalnih manjina održat će se 10. srpnja 2011. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

Danas se u sinjskom kinu s početkom u 20,15 sati prikazuje film "Brzi i žestoki 5".

Kvalifikacijska međunarodna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Gruzije

Povodom nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske  i Gruzije,  koja će se odigrati dana 03. lipnja 2011.g. s početkom u 20.00 sati u Splitu, na gradskom stadionu Poljud, obavještavamo građane o dijelu mjera i radnji koje će poduzimati službenici policije:

1.) Prometna regulacija, blokade i ostali poslovi policije za dan 03.06.2011.g.
- na dan utakmice, od 08,00 sati do završetka osiguranja, uspostaviti će se potpuna blokada na šetnicama oko stadiona (osim vozila policije i vozila hitnih službi);

- na dan utakmice, od 15,00 sati, uspostaviti će se potpuna blokada: u ulici VIII. Mediteranskih igara na raskrižju sa ulicom VII. Kaštela (osim vozila policije), u ulici VIII. Mediteranskih igara kod bazena (osim vozila s propusnicama i vozila hitnih službi), u ulici VIII. Mediteranskih igara kod ugostiteljskog objekta «Hemingway» (osim vozila s propusnicama i vozila hitnih službi). Za autobuse JGP «Promet» bit će omogućeno nesmetano prometovanje kroz ulicu VIII Mediteranskih igara.

-na dan utakmice, od 16.00 sati, uspostaviti će se potpuna blokada prometa (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza) : u zoni ulice Zrinsko-frankopanske od raskrižja sa ulicom Hrvatske ratne mornarice do ulaza u Loru , i ulice Put Supavla do raskrižja s ulicom Put brodarice.
IZVOR: PU SD
...

Prohodnost cesta

Zbog prometne nesreće na 41. km autoceste A 3, na mostu Sava, promet u smjeru Slavonskog Broda teče otežano i usporeno.
Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima, a do zastoja povremeno dolazi na cestama gdje se izvode radovi.

Zatvorena je dionica državne ceste D 1 između Gračaca i Knina, od Očestova do Pađena. Obilazak je Knin-D59-Kistanje-ŽC6026-Obrovac-D27-Gračac, i obratno. (do 15. lipnja).

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Đurmanec zatvoren je ulaz prema GP Macelj. Vozi se obilazno državnom cestom D1 do čvora Trakoščan.

Na autocesti A 1 od vijadukta Božići do sjevernog ulaza u tunel Sveti Rok vozi se dvosmjerno, a brzina je ograničena na 60 km/h.
IZVOR: HAK
...